RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > JET MODELI

Pitanje!

(1/4) > >>

4rw1n:
Dobar dan:D

Ovako, nisam nesto upucen u ove Rc Helikoptere/Avione, pa imam nekoliko pitanja. Nadam se da
cete mi pomoci!
Ja zelim napraviti svoj Rc Avion, gledao sam na Forumu, kako napravit, koji material koristit.
Ali nisam nigdje nasao šta koristit od Elektronike, pa me zanima sta mi sve treba od Elektronike i gdje to mogu nabaviti, inace ja sam iz BiH..
Zelim napraviti mali Avion, nista pretjerano, bitno je samo da poleti :D

Ako sam pogrijesio Podforum, molim Admine da premjeste Temu..

Anakin:
Dobar dan i tebi.

Prvo, temu otvoris u podforumu PREDSTAVITE SEBE I VAŠ HANGAR i, valjda je red, predstaviš se. Ime, prezime, odakle si, koliko si mator il' mlad, da li/koliko iskustva imaš u celoj ovoj priči. Onda odeš, sobzirom da hoćeš sam da praviš model u pod forum PLANOVI / NACRTI MODELA pa pronađeš model koji ti se sviđa. U startu se odlučiš za materijal, nakon toga za planove, pogon itd... Pošto si nov preporučljivo bi bilo da je trenažni model, visokokrilac. U podforumima po vrsti pogona (sus motori, elektro motori) imaš podforum "trenažni modeli" sa gomilom tema o pravljenju modela sa sve slikama itd... Šta ćeš u modelu koristiti od motora, servoa, baterija... trolova :big smile zavisi od materijala, veličine i tipa modela koji želiš da napraviš. U celoj priči jedino mi nije jasno kako sve ovo što sam ti napisao nisi uspeo sam da nađeš.

nenadejno:
Pozdrav i dobro doshao.

Kako sto ti je vec Anakin objasnio, imash dosta toga na forumu i je vec mnogo pisano i oko izgradnje tako i oko elektronike modela. Bolje bi ti bilo da postavish sliku modela koji bi zeleo da pravish i kojih dimenzija i sigurno cesh dobiti mnogo korisnih odgovora iskusnijih modelara sta, kako i od cega da odradish delove modela i kako da instaliras elektroniku u samom modelu.

Pozdrav iz Makedonije,
Nenad.

4rw1n:
Heh.. Ma nisam ni trazio :P
Zelim napraviti nesto jednostavno, Pogledat cu kakvi Tutoriala ima na ovom Forumu

i samo da pitam. jel sem oze iskoristit motorcic iz cdroma ??xD

4rw1n:
Sry na DP

Evo ovakav Avion zelim napraviti posto on izgleda jednostavan, ako ima jos jednostavniji molim da mi posaljete link :D
http://i298.photobucket.com/albums/mm244/tibeteagle/F22%20ParkJet%20make/IMG_0324.jpg

Šta mi sve treba za njega od elektronike, jel mogu iskoristit motorcic iz cdroma, gdje mogu nabavit ovaj Joystick, ili kako to vi zovete, jel se moze napravit, sve me zanima xD
Stvarno sam novi, pa jos nista ne kontam, sigurno ste i vi bili ovakvi kad ste tek poceli :D

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version