Naravno prvo sto sam trazio su razlike izmedju starog ESI i novog ESII, mom odusevljenju nije bilo kraja kada sam vidjeo da je sve spremno za elerone, da se rep lako skida, da postoje poklopci na trupu koji skrivaju servoe od pogleda i naravno da je sve doslo savrseno ocuvano (nista nije krivo).

U paketu je doslo sledece:
- Tijelo sastavljeno i zapakovano u zasebnu kesu sa baloncicima
- Krila zajedno spakovana u zasebnu kesu sa baloncicima
- Horizontalni stabilizator
- Sitni plasticni dijelovi spakovani u 3 kesice
- Celicne zice za kontrolu kormila i elevatora (2 kom)
- Plasticne cjevcice u 2 razlicite dimenzije (5 kom)
- Nezaobilazne Multiplex naljepnice

Hmmm, sada se treba odluciti cime lijepiti dijelove aviona. Epoxy ili super lijepak? Zato sto epoxy promjeni boju u neku beze zuckastu, odlucio sam se za CA u gelu sa aktivatorom. Po mom misljenju gel (bilo koje gusce ljepilo) je bolje jer se smanjuje mogucnost da iscuri na mjesta koja se krecu i tako izazove moguce probleme. O lijepljenju dvije polovine trupa cu da odlucim kada dodje vrijeme za to, ipak jos uvijek nemam sve dijelove.

Prvo sam se odlucio da slijepim neke externe dijelove koji i nemaju veze sa samim trupom. Znaci krila na vas je red. Prvo sam pregledao kako uklapaju drzaci sipke krila. Naravno nisam nista manje ocekivao nego savrseno.

Otvor u krilu sam naprskao sa aktivatorom dok sam na manjem dijelu elapora koji se uklapa namazao unutrasnje ivice sa CA gelom. Samo nannosenje ljepila treba pazljivo odraditi jer ako na iscuri u kanale kuda se sipka krece imacemo problem kada je budemo ubacivali u krila.
Ovo prvo ljepljenje je proslo odlicno i kombinacija CA gela i aktivatora se pokazala odlic-nom. Nema curenja i lijepi za nekih 10 sekundi. Probao sam sipku i uklopio krila. Odlicno. Sada mozemo ici dalje.

Dio gore pomenutih plasticnih cjevcica treba izrezati po uputstvu koje dodje uz jedrilicu.