RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI
Pink Retro Flyers - elektro kombat modeli
tibeteagle:
Temeljitim redizajnom veoma uspelog univerzalnog elektro RC modela Pink Stick-a nastao je novi model u retro stilu. Uneo sam malo mirnije linije u konture, koje su bile karakteristčne za WW1 avione. Način izrade i materijali su već poznati. Najvaća konstruktivna novina je da ima jednostavan ali čvrst stajni trap sa dovoljno velikim točkovima da poleti i sa višlje trave.
Cilj mi je zapravo da napravom malo drugačije i interesantnije modele za vazdušni RC kombat. Pored toga što se RC kombat leti sa raznim modelima sportskog- i polu skejl tipa iz WW2, zanemaruje se razdoblje iz samog početka ratne avijacije, koji je počeo pre 100 godina. Ne bih sada ni o kakvoj istoriji, nego su se meni oduvek više sviđali avioni i legende vezani za taj period. Sećam se legendarnog filma iz mog detinjstva zvan Blue Max. Tada još nije bilo digitalnih filmskih trikova i delovao je kao neki leteći vestern koje smo tada svi voleli gledadti...
Modele sam imao sreće da isprobam i u bitci sa Gaborom na lepoj čenejskoj livadi i pokazalo sa da su pogodni za gužvanje. Mislim pre svega na stabilan let, brzinu i oštro manevrisanje...
Evo nekih detalja u slikama i sa nekim vežnijim parametrima modela i opreme.
Manji ima raspon od 900mm i težak je 450g sa akumulatorom od 90g
Veći je 1100mm i težak je 800g sa LiPo od 150g
tibeteagle:
Naravno i ovaj model se stvarao u virtualnoj radionici.
srkipa:
Od vas se moze ocekivati samo naj od modela, svaka cast na posvecenosti u radu i nacrtima za modele.
tibeteagle:
Hvala Srkipa! (pijemo)
Ovo je samo jedna uspela fotografija odnedavno sa aerodroma Bikovo.
;namig
Daki:
Pink baron žute boje se javlja na dužnost. oo))
Uzgled rečeno, mnogo lep modelčič.
(<--)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version