RC MODELI AVIONA - SUS > TRENAŽNI MODELI

Gde ste komarci !

(1/2) > >>

batans:

Prosle godine u martu sam veoma nesmotreno ozbiljno ostetio moj Piper Pawnne H9. Brzo sam nabavio rezervne delove a onda se reparacija otegla u nedogled. Prvobitno sam hteo da ceo taj prednji deo koji je sav bio u krhotinama nacrtam u Corel-u a onda laser, pa da to spojim sa ostatkom trupa.
         Imao sam osecaj da to nece valjati, sta ako kod spajanja ta dva "bloka" samo malo zakrenem i ulepim pod nekim uglom.                   
         Davno sam usvojio jedan modelarski princip. Kada model padne, prikupi i najmanji komadic. E, resio sam da kao u najboljoj radionici za restauraciju, najbolja je sto je tamo beskonacno strpljenje i preciznost, sastavim sve krhotine, time sacuvam maksimalno geometriju a ispod spojeva sve povezem letvicama 3x3 mm. Moram reci da sam se bas dobro zabavljao. Posao je lagano odmicao i ostavljao utisak da sam napravio dobar izbor u postupku. Poslednja potvrda da ce sve ispasti dobro je kada su se na novom kapotazu rupe za pricvrsivanje na trup poklopile sa ukivajucim maticama koje sam ja u restauraciji vratio na "svoje mesto".
          Citav model je radjen od veoma tankog spera, neki sklopovi tek nesto preko 1 mm. a neki nesto ispod 2 mm. Letvice koje su povezale one krhotine su neobicno ucvrstile citav sklop.
          Napravio sam par letova i veoma sam zadovoljan. Mozda sve ovo i nije nesto inspirativno i poucno ali morao sam sa nekim da podelim svoje zadovoljstvo.
                                                                                              Bata Stepanovic                                         

zajko:
 :)aplauz :)aplauz :)aplauz
Ja sam ga imao odlican, malo dosadan za letenje ... ali lepo izgleda u vazduhu...
Bio je jadn snimak na YOU TUBE... frajer stvarno okacio cevke duz krila i nesto prasi, ne secam se kakva tekucina, ali deluje 100% ko pravi !!!  Ne mogu da ga nadjem ??

Ja se meracim na istog novog, ali malo veceg 33% SCALE ! 80 cc GAS !

batans:
    Pa ovo "33% Piper Pawnee" stvarno izgleda fascinantno, dizajn prelep, u vazduhu, pazi ne znam ko ovo ne bi pozeleo.
    Moj Pawnee je kupljen za penzionerske dane, tako i leti, a kupljen je kod tebe na Cokinoj svadbi. Jesenas sam kupio takodje kod tebe Kyosho Extra 300S, zavrsio je napravio nekoliko letova i veoma sam zadovoljan. Pozdrav, Bata. 

kole:
Evo ti vidoje ako si mislio na ovaj:  .

Kod nas u Mississaugi nema vise komarci, podavio sam ih!

Sava:
Imao sam priliku da vidim Batin filigranski rad, prelepo urađeno. Puno uspešnih letova u trećem dobu.  (yay) :)aplauz

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version