Pozdrav. Priznajem da nisam bio dovoljno jasan. Krilo Piper cherokija je od stiropora, ali je plankirano tankim furnirom pa sam onda na to sve pravio koricu od japan papira i epoksija.
Sto se tice cistog stiroporskog krila, varijante su sledece, 1. nekada davno kada smo pravili vezane modele, presvlacili smo stiroporska krila japan papirom i belim lepkom, najlepse je ispala jedna varijanta moga kuma Lakija, koji je novinama i razredjenim belim lepkom presvukao krilo, izgledalo je super. 2Moj cale i ja smo nekoliko stiroporskih modela presvukli direktno monokotom i ta varijanta je fantasticna.
3Dalje i profesionalnije varijante su da krilo presvuces staklenom tkaninom (ili platnom ili japan papirom), ali pri tome obavezno koristi epoksidnu smolu, jer ce svaka smola na bazi poliestera, pojesti stiropor. Cak i ako je krilo plankirano balzom ili furnirom, treba biti posebno oprezan jer i pore na balzi na mestima gde je plank tanak mogu propustiti smolu i razjesti stiropor.
Ako imas jos nekih pitanja, javi mi se, sada trenutno imam u radu dva modela na kojima ti mogu pokazati razlicite tehnologije. Coka 064 11 20 284