Goran svakako nije imao nameru da se takmici (takmicimo!) u kategoriji iz Magic-ovog predloska, to znam pouzdano! Modelar na tom videu ima u "rukama" vrednosti izmedju 4 do 5 HILJADA €!! (stanica + model), i mislim da tako nesto cesto na susretima demonstrira nas novosadski prijatelj! I, sto bre kod nas mora uvek da bude ona narodna..."u mog Tatka....".Kod vecine vazduhoplovnih modelara u nas a i u okolini, pod F5J podrazumeva se ono iz Pravilnika pod 1.4.2 F5J-400!! A to znaci: Riva model 28 € kit (iz bliskog komsiluka, slovak), motor Mabuci 400 6V; 5 €,sklopiva lisa 6x3, 2 servoa 6 do 10 €, i jedna (moze i vise naravno ali cemu??!! kad za celo takmicenje treba "vrteti" motor jedan minut po startu!?) li-po baterijica do max 630-650 milija,."regler" sa varijantom "sve vrste" baterija, ili najbolje i najevtinije regler samo za lipo baterije . I ovde su red veline desetak eura.Za ovakvu kobinaciju treba dodati jos samo jednu stanicu, a ako je doticni modelar vec nema, za ovu svrhu moze da je nabavi i ovde za max 50-tak €. U "tuzemskoj" varijanti do maksimum 80 €, a uz pomoc "Velikog Zmaja"... da ne navodim! Predugacko ja ovo, izvinjavam se, ali evo (provere samo radi, Vase!):Model: "Rival Just", proizvodjac: Riva models - Palo Lisnak, 072 22 Strazske 630, Slovakia. Poruka za tebe Gorane; ti si takav model, tih karakteristika drzao u ruci tokom susreta u Batajnici, secas se?! E, eto ja u cetvrtak upravo idem na jedno od tih takmicenja, zadrzacu se malo duze na putu, pa cemo se cuti kada se vratim. Pozdravi Zarina, i ako hoces iskoristi moj savet; sve sto ti treba imas kod mene!