RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
Sta na model od balze?
carper:
Nabavio sam UHU HART lepak navodno specijalno za balzu i drvo ali mogu vam reci da sam prilicno razocaran. Mozda i ja nesto gresim u radu (prvi put radim sa tim lepkom) ali mislim da bi neki CA ili cak i standardni beli lepak za drvo bolje odradili posao?! :(
simskg:
i da te Bog vidi ()-()
carper:
Ja poslusao drugara "simskg" , kupio za 270din neki SARATOGA Unirapid lepak za drvo i ... BINGO! Ma MRAK od lepka kad je drvo u pitanju. Susi za 4 minuta!
IvanGrozni:
Možeš li da podeliš sa nama neku fotografiju tog modela broda ili plan, ili možda oboje?
carper:
Mogu Ivane ali ne sada jer još ništa nisam slikao. To je "kao" bilo polusklopljeno pre nekih 6-7 godina (samo korito) ali su me uhvatile neke druge situacije i aktivnosti pa je to zapostavljeno, onda je jedno vreme bilo kod nekog mog drugara da mi on kao zaštiti spolja ali umesto sa nekim lakom ili epoksidom on je naćopao nekakav lepak-kit??? nemam pojma šta je i to mi ni na šta nije ličilo. Zato sam to sve zgulio, potpuno uklonio sav furnir i ostala su samo rebra, kobilica i letvice. Sada to ubrzano sredjujem a nadam se za koji dan i da presvučem furnirom. Pokušaću da sve to slikam i ovde okačim, a ako bude zainteresovanih pokušaću i da pripremim nacrte za gradnju.
Konstrukciju sam ja sam iz glave uradio još dosta davno i po formi je vrlo slična recimo patrolnim čamcima ili RIVA modelu - dakle mono-hull deepV stila i duzine oko 80cm.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version