Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
THERMAL / Re: F3 RES
« Last post by Milos 94 on Today at 05:20:27 PM »
2
AKROBATSKI MODELI / Re: Пројекат М 1022
« Last post by presko on Yesterday at 10:06:19 PM »

19. септембар 2021.

Поново слетање са угашеним мотором.3

Данас је, по мом мишљењу, био најлепши дан за летење ове сезоне. Ветрић умерен, температура оптимална, небо чисто без облачка. Никола, Амир и ја смо се налетели за све паре. Од велике авијације летео је само један жирокоптер и то мање од десет минута.Вода се опет појавила!4
THERMAL / Re: F3K
« Last post by dradra on September 18, 2021, 11:25:14 PM »

Ja sam u nedelju popodne na Usću. U standardnoj misiji odgovaranja na "Izvinite da Vas pitam gde ima da se kupi".
Biće i mladih modelara koji sami prave i lete modele koji se ispaljuju iz praćke.

Sutra su i auto trke, pa će biti problem za prilaz.
 
5
THERMAL / Re: F3K
« Last post by dkk on September 18, 2021, 07:34:09 PM »
Da preberem ponovo, sta od 1.5 m DLG-ova trenutno ima...

CX5
Snipe x2
Kite
NXT
Vortex 3 x2
Vortex 2
Vortex 1
Salonit
Twister 2
Radina

to je 11 komada, ako se ne varam.

Plus 1.2m Stilleto i 1m Dart.

Valjalo bi to skupiti na neku livadu, kod Usca mozda, bar kao promocija i prikazanje ako ne kao neko druzenje i letenje , npr na 13-ici ili nedaj Boze neki "Bir opn"...
6
MOTORI GENERALNO / Re: ROSSI 15 MK1 Normale & FOK 10
« Last post by Nenad Miklusev on September 18, 2021, 12:56:31 AM »
Hvala na komentaru i maloj modelarskoj istoriografiji, gosp. Srećko.

Što se kolekcije motora tiče, rešenje porekla cele zbirke je u knjizi sa slike, posveta otkriva u čijem su vlasništvu motori bili, čovek je odavno pokojni, smatram da nije korektno da pominjem ime.

Od prodavca , servisa koji se bavi čišćenjem i sređivanjem ostava , podruma i tavana sam saznao celu priču , naslednici su prodali stan i novi kupac je želeo da se sve stvari uklone, angažovao ekipu i tako je sve ovo dospelo na Najlon.

Juče već, ništa od modelarskih stvari nije bilo na Najlonu, računam da je ovo bilo sve iz te ponude.

Kad već imate uvid u stare motore, ovaj se davno pojavio na Kupujem Prodajem, meni apsolutno nepoznat, nisam uspeo da ga kupim ali me zanima može li mu se utvrditi poreklo.
7
MOTORI GENERALNO / Re: ROSSI 15 MK1 Normale & FOK 10
« Last post by doajen on September 17, 2021, 10:57:10 PM »


Neso bravo,
odličicno obavljena trgovina!
Nedostaje jos samo (iz BG tajnovito nestalih, (nakon iznenadne smrti Masinca,Toze, Vlade) ED RACER, kopija originala, svojerucno izradjenog u CVM; Cox-ovi, posebno Cox 010 /termicki malo ostecenog kartera, i jos po neki  motor, model i , radio stanica...
 Aero 50 je izradjen na savet po /po reputaciji "vecih motora"/ engleskom konkursu  /vlasnika ETE, koji nas je snabdevao TR motorima//.Vasa, /bili smi i kumovi!/ i ja (koji sam iskljucivo skupljao "mikro" motore , ulozimo malo truda... i rodi se aero 50!

 Madjarski motor i Sokol 50 poklonio mi je licno Benedek  a Ceske prototipove MVVS-a /Josef  Sladky/  (posebno motora za pajlon trke, sa kojima su ceski modelari braca Malina bili svetski prvaci, a ameri ga kupovali za 1000 $)!, donosio Kalab, vrsni modelar-maketar (kolaudator za TE Kolubara, na projektu koji sam i ja radio) od konstruktora.
Kazem ti bila bi ovo citava knjiga detalja, ali o to potom!
Sve motore je pokojni Toza registrovao po vlasnicima a za klupske ispisao reverse u zvanicnom registu.
Slican tajanstveni motor sam zajedno sa modelom dobio od Krune Spoljarica, a on  od Tomice Pruknera; ja nisam siguran da je Nenekov ili Mancov. I on je zavrsio kod Masinca.

Medjutim postoji jedna jednostavna konstatacija da ta hrpa motora mora da ima svoje poreklo!
Cudno, a i sigurno bi bilo da neki modelar takvu kolekciju sacuva toliko godina, da nam nije poznat /a i mi njemu!/ i donese da je prodaje na Novosadskom buvljaku i kako je to i zasto stiglo na buvljak u N.S.

Nista ti nije bilo sumnjivo?

Nebi nabrojavao i detaljno opisivao u cemu je problem i sta se u stvari radi; to vec obavlja policija., a mi jos tragamo za nekom zenom i njenim sinom ,(ja ispitujem moje "kumove" cigane po beogradskim buvljacima znaju li nesto o ovome,ali slaba vajda i ako me obozavaju i nebi me za mrtvu glavu slagali!) koji su se navodno starali o Masincu. Kada obilazis buvljak, ako su nase varijante realne mozda se pojavi i ogroman TV koji sam ja dao Masincu jer on jadan ga nije imao!

Da ti detaljno sto sta objasnjavam trajalo bi mnogo pisanja; ali recimo fabricko pakovanje motora od 2.5ccm "sokola" ( 1ccm, 1,5 i 2,5 ccm, /i dosta ostalh praznih; motori su bili kod Masinka na sredjivanju, radi organizovanja modelarske izlozbe, nekada tradicionalne u Domu Vazduplovaca u Zemunu) izgradjenih u SSSR samo i iskljucivo za englesko podrucje;kako i zasto,tajnovito, nikome nije poznato) je kod mene. Kutije za specijal aero 250 /dodato "R"" sa strane/ sam ja izradio i bilo ih je proizvedeno vrlo malo;samo za reprezentaciju u penjacima,Imao ih je Pavlov, Varda, Miki  Bjelajac /koji je bio zaduzen za podrobna testiranja svakog specijala ponaosob/ pokojni Scepa i drugi, da ne nabrajam:

Ovoj, i ovakvoj prici nema kraja...

Srdacno te pozdravljam, Srecko

P.S.

Ja sam takodje cesto po buvljacima Beograda., Zemuna  i Novog .Sada., posebno N.S. jer su mi  stariji sin i unuci tamo!
Kadkada nije bilo mesta u kolima za sedenje u autu od modelarstine! Medjutim, mi imamo cudnu naviku; fotografisemo svakog "prodavca"; za svaki slucaj...valjda mi je ta navika ostala od krim. obuke...

jos jednom, pozdrav
8
FOTOGRAFIJE i VIDEO SNIMCI / Re: Becej snimci by Rajker
« Last post by rajker on September 17, 2021, 05:47:20 PM »
DLG iz druge ruke,,prvi let  mmmm mmmm mmmm


                                         
9
SCALE MODELI / Re: NIEUPORT 27
« Last post by sasa on September 16, 2021, 01:58:21 PM »
 :)aplauz
Stara garda  :mhm
Kao 63-ca padobranska  (pijemo)
10
KUPUJEM / PRODAJEM / MENJAM / POKLANJAM / Re: RC delovi razni
« Last post by rajker on September 14, 2021, 04:37:55 PM »
Prijemnici su prodate,ostao jos velox avion
Pages: [1] 2 3 ... 10