Ko sto rece Disljenko, prvo odluci da li ces na struju ili na glow. Imas par Magicovih postova gde o struji mozes da saznas apsolutno sve. Elektro modeli su cisti, baterijama nisi ogranicen na samo jedan model i sam elektro setup ti omogucava da pravis razne kombinacije u zavisnosti od mogucnosti motora, broja celija baterija i velicine propelera za razlicite aplikacije. Ali, kao sto rekoh, prosaraj malo po delu foruma posvecenom elektro modelima i nacices sve sto te zanima. Sa druge strane, sa glow modelom kada izadjes na letenje letis koliko ti se leti. Naspes gorivo i udri dok te elektro varijante ogranicavaju brojem baterija koje imas. Tandrcu, dime i to je nesto sto se ljudima svidja. Ipak, glow modeli su prljavi, ne gine ti ciscenje modela pre svakog odlaska sa aerodroma. Moras da vodis racuna da ne usvinjis auto i sl. Sto se tice popravke, ako izuzmemo ne daj Boze varijantu gde si potpuno unakazio model, oba od gore ponudjenih su relativno laka za opravku. Penaste materijale lepis dok je drvo malo komplikovanije ali sama konstrukcija trenaznih aviona je takva da moze lako da se poprave jer su sve pravi uglovi, ravne ivice itd...
Ako se odlucis za glow, moj glas ide za Arrow-a. Ja sam sa njim ucio letenje i, uz dosta vezbanja na simulatoru, na drugom letu sam sam poleteo i sleteo. Naravno, imao sam iskusnog pilota pored sebe cije sam savete slusao.
Posto koristis Phoenix, mozemo jedno vece da otvorimo sesiju pa letimo zajedno na simulatoru.
pozz
EDIT: Zaboravih da kazem da, ako ti je drugar bas zapeo za warbird-a, T-28 eventualno, onaj PZ. Nista drugo.