Evo letim vec nedelju dana ovaj drugi DLG, kad se Kole smiluje bice i neki video snimak. Trenutno me i prebacivanje slika sa telefona zeza pa ne mogu ni slike da zakacim, probacu sutra na poslu... Al sta sam sve doziveo sa njim...
Prvo, napravio sam ga sa par karbonskih trakica vise na strateskim mestima. Da izdrzi moje pocetnicke gluposti. I poslo mi je za rukom. Pri prvom bacanju i trimovanju otprilike, elevator je pogresno podesen, i nakon par metara po izletanju iz ruke se PUNOM brzinom zakovao u zemlju. Hteo sam da se obesim o onu pertlu na stanici sto mi visi oko vrata. Ali kada sam prisao - malkice naprslo krilo, malkice kabina, pomerim ja elevator i zavrljacim ga ponovi, i leti!!! Kad je to preziveo prezivece sve!! Zakrpam tih par pukotina i sutra krenem ponovo...
E sad novi izazov - DECA NA IGRALISTU!!! Ma koliko ih ja molio da stoje iza mene i gledaju, ona jure avion, i pokazu mi gde je sleteo. Ciko evo ga ovde, kao da niko drugi nije video gde je pao avion od 1.5m -.- svo to vreme manevrisem izmedju majusnih glavica ne bi li sleteo avion bezbedno. A kada ga sletim, deca se zatrce pa ga preskacu, prave "policajske" biciklom oko njega i uzimaju ga da mi ga donesu... kuku-lele.
Al danas je bio vrhunac - zena prvog komsije izvela klinca od jedno 2 godine u park. Dete gleda avion, dodje do njega, gleda i ne dira, ja se odusevio, sve dok jednom prilikom kada je sleteo na par metara od njega nije prisao, i onako, radoznalo, poceo da gazi jednom nogom levo krilo!!!!! Jebote ja poceo da vicem onako, umereno, da ne uplasim dete al ipak da mu skrenem paznju. Uzmem avion i vidim naprslinu u staklu celom sirinom do elerona, ali je karbon koji nosi krilo netaknut. Zavrljacim ga ja jos nekoliko puta - i leti. Naravno malopre sam zakrpao i tu naprslinu Zahvalan sam ne znam kome sto to dete nije jednostavno dalo sebi oduska, i skocilo sa obe noge na njega...
Poenta je, kada zivis u urbanoj sredini, nije dovoljno samo biti dobar letac, moras biti spreman na sve. A ovaj drugi DLG je izgleda mnogo zilaviji nego sto sam i sanjao.
Dymond D60 servoi koje sam uzeo od Adama su vrh, precizni su i odisu kvalitetom i snagom za ovu primenu. Oseca se da su analogni po brzini, ali samo kada ih gledas na stolu, u letu im na ovakvim modelima brzina ne fali, super su.
A da, jedan drugi klinac oko 3 godina mi pokaze neki kamen i kaze "Ciko sleti ga ovde". Naravno bas me briga za to, bezim ja od njih dok jure avion i sletim u neku travuljinu od 1m visine. Kaze mi taj klinac "Ciko pa ti uopste ne umes da letis"
Mislim da je mali u pravu
Sutra neke fotografije ovog modela, a posle i neki snimak nadam se. Pozdrav svima, bice jos cini mi se cudnih modela iz moje kuhinje, i krenuce kao DLG a posle i mozda kao jedrilice sa motorom.