Na zalasku sunca se smirilo pa sam utrimovao avion i isprobao. Narednih dana najavljuju kisu, ako stignem sutra da me usnimi drug pa da zakacim snimak.
Stvari stoje ovako. Jedino sto sam prevideo je da sam pomerio krilo na trupu u napred. Tako sam skratio nos, pa sam opet morao da dodajem olovo... Al nema veze. Bio drug sa mnom. Ocenili smo da se lansira mozda par metara manje u proseku, sto je direktna posledica manje mase, jer moze da primi manje kineticke energije. Samo izbacivanje nije po meni ni malo patilo zbog kraceg repa, ali ni malo. Krece iz ruke kao strela pravo, bice i neki snimak prvom prilikom pa cemo zajedno proceniti. Uostalom, sa repom od 550-560mm ima i komercijalnih DLGa, ne znam sad tacno koji bese.
Ali verujte da tih par metara (a mozda se i za to varamo, videcemo) ne znaci nista, jer avion toliko lepo leti, i toliko je okretniji, da se drugar na svakom izbacaju cudio "ne mogu da verujem" koliko je dobar! Pozdravljam Zareta ovom prilikom
Taman kad misli da ce dodirnuti zemlju ja povucem elevator, i on se podigne i predje jos 50m.
Prvih 15min mi ruka non stop bila na rudderu po navici, sto me stavljalo u zbunjujuce situacije. Al mislim da mi nece previse nedostajati u dogledno vreme, jos mi je tehnika letenja na niskom nivou po mom misljenju.
Retko kada sam imao onaj osecaj "da ga bacim samo jos jednom..." al sa ovim sam se odmah tako osecao. Mrak me oterao kuci
Toliko je zarazan i navlaci na letenje da je prosto neverovatno! Kada ukljucim chamber mogu da krstarim lagano i fino ko oblak, a mogu i da pravim krugove precnika 2m i lupinge do besvesti. Fantazija od avionceta, al nije za vetar...
I na kraju, rep jeste kraci, ali sam iskoristio neki "stari" neupotrebljeni vertikalac koji je jedno 10-20% veci...