Jao Tibet tebra...
Ja da ne mislim da je CNC masinerija korisna ne bi pravio glodalicu. Al tako me mrrrrziiii da pravim sad jos jednu... Pa ako su ljudi pocinjali ovaj hobi turpijom vajda ja mogu bez jednog CNC sekaca. Mogu ja da "turim" balzu u glodalicu i da odradim ovo sa rebrima. Al mi nekako na izgled jeftinije, brze i lakse sa penom. I dalje tako mislim, samo da nadjem pravu kombinaciju.
Prvo, mnogo je izgleda optimisticno da isecem rukom stirodur na 0,5mm. Stavicu 1-1,3mm pa cemo videti.
Drugo, izgleda da nisam posvetio paznje zatezanju zice. Prilicno mi deluje labavo. Zna li neko kojom silom (ili masom) da zategnem zicu duzine 90cm? Imam i 0,5mm i 0,7mm zicu.
Trece, ako u nekom trenutku ludila budem resio da napravim CNC sekac, hoce li mi neko pomoci oko pravog softvera? Mozda i oko kupovine komponenti. Mehaniku bi i napravio, al me mrzi da se opet majem sa elektronikom. Ne znam ni koliko bi kostali drajveri... eto sad razmisljam i o tome....
Da napravim neki model ovim sto imam, pa kad prodje vreme ako i dalje budem zainteresovan za samogradnju moze i neki sekac pene.