Naravno da je moguće da je motor tvog modela vukao 27A. Ali onda tehnički parametri o mtoru sa HK sajta nisu tačni ili je elisa veoma loša, što nije ni čudno.
Bolje firme kao Multiplex ne korisiste motore Bell tipa da se ne brukaju. Kinezima obično nije prvenstvena stvar da budu precizni i temenjliti već samo cena. Oni gledaju i to da model ne leti previše dugo kako bi što pre kupio drugi ili druge delove kao što sada ti motaš. To je cena jeftinoće.
Ona navojna osovina na tvom motoru je mekani materijal i ako se gleda unutrašnja mera navoja M4 to je oko 3.2mm pa je još slabija i jako lako se savije. Ne može da vodi elisu dovoljno centričo, pogotovo ako je elisa montirana dalje od motora. I ležajevi teko brže propadnu.
NE kupovati ovakve motore za ozbiljnije modele.
Baš sam pogledao kakav motor se stavlja u Fun Club od Multiplex-a i kako ga montiraju. Kapotaž je deo tela modela a motor se montira na nosač okrenut prema napred. Neki zamenjuju fabrički nosač od plastike na alumunijumski i tako je motor bolje zaštićen prilikom pada, bolje se hladi i drži tamo gde je mesto pobude sile a to je kod elise. Tamo je i ležaj osovine motora sa kratkom debelom osovinom pa telo motor ne trpi velika opterećenja. Ovo sve sa preciznim nosačem elise je veoma dobro rešeno.
I ja sam na sličan način montirao motor na jedno mom
starijem modelu.
Ne znam kako je nosač na tvom modelu rešen, jer nisam našao slike. Postavi slike nosa tvog modela da vidimo kako da rešiš probleme sa montiranjem drugug motrora. Vrlo rado ću pomoći.
P.S. Ovo nisam napisao samo zbog tvog slučaja, već da i drugi vide razliku u konstrukcijama pre nego što se neko odluči za kupovinu ovakvih tipova modela. Naravno u nadi da će i pročitati i razumeti problematiku.