Pa reko da ne kupujem jer nisu ni tako jeftine. Da ne bacam 500 kinti ako neko vec zna.
Kalup ako se radi otiskom postojeceg krila, onda to krilo treba da bude savrseno i polirano, znaci izradjeno u kalupu
Ako ipak hoces da uzmes otisak krila, ima toga dosta po netu. Najbolje sto mi je zapalo za oko je voskirati krilo i polirati koliko je moguce, preliti mesavinom epoksija i staklene tkanine ili tako nesto, naravno to raditi u nekoj pripremljenoj kutiji. Onda se zamesa jos epoksija, i izmesa sa peskom, oko 10 delova peska na 1 deo epoksija, i to se nakon toga prelije preko staklenog buckurisa i stvrdne se kao kamen. Ako mene pitas to je cisto bacanje epoksija, poliester setovi sa tkaninom mogu da se nadju u farbarama bez problema i jeftiniji su, bar za mesanje sa peskom ako ne za prvi sloj. Posle se odradi i druga strana i to je to.
Ja posto imam CNC ruter solidnih dimenzija radicu kalup u hrastovoj dasci. To se premaze epoksijem i fenom malo zagreje i dobije se fina povrsina, dovoljno tvrda za poliranje (ne znam ni dali je potrebno ovo sa epoksijem...). Porucio sam neka glodala, potrosio grdne pare, al merak nema cenu. Dok zena ne pita gde su pare...