Uh, dok sam ja "spavao" vi ste bili vredni pa diskutovali i postavili puno pitanja
Ovako (valjda necu zaboraviti neki odgovor)
ESC je 20A, slobodno mogu reci, noname, dosao sa RTF cesnom. S obzirom na cenu modela mislim da nema tu kalibracije. Odnosno da budem precizan - nemam pojma kako da ga kalibrisem. Znaci - NISAM radio kalibraciju, medjutim,
(Drugo) problem sam primetio kada sam promenio selected model na stanici. Pre toga, na drugom modelu koji je imao drugi ESC i drugi motor - problema nije bilo. Cak,
isti taj ESC sam probavao
sa drugim motorom (ali ne secam se koji je bio selected model) i
problema nije bilo. Necu da budem 100% siguran, ali cak mislim da se problem throttle-a nije odmah pojavio nego tek kad sam izasao na livadu. Pre livade, kod kuce to nisam primetio.
@nedbojsa: redovno osvezavam i firmware i sam companion9x. To sam odradio PRE nego sto sam definisano novi model, a to je bilo pre 10-ak dana. Podesen mi je tako da proverava dostupne update-a svaki put kad pokrenem Companion.
@ivanmgd: Mozda sam u setovanju modela negde ukljucio (greskom) heli mod - moram da proverim.
@miso: navikli smo da, u vecini slucajeva, deca budu bolja od tate. Zato i jurimo update-e i nove verzije. Ja sad neznam da li se Er9x nastavio da razvija uporedo sa Companion9x. Ako jeste, onda i ja smatram da treba obavezno probati Er9x, sto cu i da uradim. Uzgred, nije ovo mesto da se prepucavamo ciji je veci, vec da razmenjujemo misljenja pa cemo svi da dodjemo do trenutno najboljeg ili ce makar onaj koji pita dobiti jasnu sliku na osnovu koje ce da odluci sta ce i kako ce.
Ja cu da odradim sledece pa cu da javim:
1. Na stanici cu prebaciti na prethodni model kod kog nisam primetio problem
2. Probacu ESC sa drugim motorom (bojim se da motor koji je pokazao problem malo sj...ckan)
3. Danas-sutra bi trebalo da mi stigne novi motor i ESC, pa cu i tu kombinaciju da probam (jedino sto moram prvo da isprogramiram ESC).
4. Prekopacu net da vidim kako da kalibrisem problematicni ESC.
Kad ovo sve odradim, javljam rezultate. Boga molim da nije hardware-ski problem ! Nemam pojma sta bih onda radio - zasigurno novi topik za pocetak