Author Topic: HK 450  (Read 131097 times)

Offline fenix

• Hero Member
  • JUST FLY
    • www.rc-helivideo.com
Re: HK 450
« Reply #90 on: June 01, 2009, 04:29:35 PM »
Jos da se nabavi ovakvo sjediste .... :mhm

The sky is the limit.

www.rc-helivideo.com

Offline GILE

• Administrator
  • Sr. Member
« Reply #91 on: June 01, 2009, 04:33:49 PM »
Zasto nabavi kad mozes da napravis  (work)
Covek prolazi kroz tri stadijuma znanja u svom zivotu:
1- Misli da sve zna
2- Zna koliko zna
3- Zna koliko nezna (tu sam sad)

Offline fenix

• Hero Member
  • JUST FLY
    • www.rc-helivideo.com
« Reply #92 on: June 03, 2009, 01:22:19 PM »

:)aplauz   
The sky is the limit.

www.rc-helivideo.com

Offline IVAN3D

• Hero Member
« Reply #93 on: June 03, 2009, 09:46:50 PM »
\\\" Sve što leti ima nezgodnu osobinu da pada \\\"

ex pseudonijum: GLIDER

Offline fenix

• Hero Member
  • JUST FLY
    • www.rc-helivideo.com
« Reply #94 on: June 04, 2009, 12:29:12 PM »
E ova je za majicu dobra  :)aplauz
The sky is the limit.

www.rc-helivideo.com

Offline Lazo

• Hero Member
  • Za pametnog čoveka i komarac je muzika.
« Reply #95 on: June 04, 2009, 03:03:24 PM »
Ama bači pogled na giletovu sličku - e to je za majicu!!! Ma šta za majicu - za bilborder!!! lol
Smrt fašizmu - Sloboda na aerodromu!

Offline jrlotpi

• Sr. Member
« Reply #96 on: June 09, 2009, 08:59:04 PM »
HK 450 sam danas poleteo prvi put ,i prezadovoljan sam ,malisa leti perfektno gyro asian 410 pegla odlicno rep sa servom GWS (vise puta pominjanim)
motor E-500 turnygy
S.control. turnigy 40 A  http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=2165
bat. Flight 2200mAh 3s  30C
ubec 3a
E sada posto mi se svidelo kako leti, leteo sam 2 bat. za redom kada je nestalo struje  sleteo sam i primetio da je Sped controler poprilicno zagrejan (vruc)
spoljna temperatura 31 stepen C
trebalo bi da se manje greje jer je predvidjen 30A za taj motor
da li je to normalno.
kolika je radna temperatura otpr. za sped contr.
.samo jos da savladam prebacivanje snimka na forum i bice super.
pojavio se i upgrade za ovaj heli kod kineza

Offline IVAN3D

• Hero Member
« Reply #97 on: June 09, 2009, 10:08:06 PM »
Drago mi je da je jos jedna pticica poletela jer je apsolutno fenomenalna.
Posto su ti to bili prvi letovi pretpostavljam da si samo lebdeo pa je to verovatno razlog vece temperature reglera jer je slabije bio opstrujavan.
\\\" Sve što leti ima nezgodnu osobinu da pada \\\"

ex pseudonijum: GLIDER

Offline jrlotpi

• Sr. Member
« Reply #98 on: June 09, 2009, 10:36:08 PM »
jeste leteo sam u krugu od 30 m nisam pravio prelete,prvo sam ga malo utrimavao ,nisam imao prostora a opterecivao sam ga naglim otklonima  da vidim kako raguje i koliko je snazan.
Prezadovoljan sam ,mislim da je ovo idealan hely za vezbanje 3D letenja zbog svojih karakteristika a i CENE.

Videcemo se za vikend gde se  bude  letelo

Offline aco

• Jr. Member
  • **
« Reply #99 on: June 24, 2009, 07:58:02 PM »
Narucio sam iz kine da bi imao u rezervi: http://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8543&Product_Name=Part_#_F016. i reko posto je nov da ga ja odma malo ulepim kad ono nesto ne ide sa svlacenjem zupcanika na tanji deo osovine. Ja ti tu malo zapnem kad imam sta da vidim, kinezi izbrazdali osovinicu uzduzno pa tek onda navukli zupcanik, znaci ovaj nema sanse da se okrene na osovinici, preporucujem da oni koji imaju nameru da kupe hk450 istovremeno naruce i ovaj sklop zupcanika i da ga odmah ugrade umesto orginalnog. Inace helikoptercic je strava, ja sam jos uvek odusevljen koliko je mirniji i stabilniji nego hany bee king 2 koji je samo malo manji od njega.
« Last Edit: June 24, 2009, 08:00:20 PM by aco »

Offline fenix

• Hero Member
  • JUST FLY
    • www.rc-helivideo.com
« Reply #100 on: July 30, 2009, 05:04:57 PM »
  Najlaksi dio posla sam zavrsio tj.stigao mi je HK 450 kojeg sam nedavno porucio  :)aplauz a sada prestoji da se odradi ostatak posla ") polako ali sigurno.Odavno razmisljam  da se oprobam sa helikopterima ali od kad se pojavio mali kinez dvoumljena vise nije bilo.Kako rekoh najlaksi dio posla je odradjen,ostalo ce da ide korak po korak.Za sada nisam porucio nista od elektronike kao ni motor da ne bih pao u iskusenje da sve to na brzinu sklopim.Posto sam teoriju cini mi se savladao ,simulator peglam 3 mjeseca sada je uslijedilo upoznavanje svih sklopova ovako uzivo.
 Dosta sam citao o ovome modelu i pratio desavanja i na ovome mjestu tako da ne bi trebalo biti vecih problema.
 Elise ili lopatice koje sam dobio izgledaju malo  cudno sa ovim zljebovima nisam siguran da li je ovo uobicajeno mmmm. mada se sa  naljepnicama ovi zljebovi prekriju.

Za sada bih imao  pitanje u vezi motora, da li sa ovim motorom dodje i pinion ili ga treba posebno naruciti http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6316
Nisam siguran da li su rijesili problem proklizavanja zupcanika ali sam primjetio da su na osovini gdje dolazi zupcanik napravili zljebove to je potvrdio i Aco.Mada je najbolje zamijeniti ovaj dio  da ne boli glava http://www.rc711.com/shop/product_info.php?products_id=1694

Za sada toliko od mene,pozdrav.

The sky is the limit.

www.rc-helivideo.com

Offline jrlotpi

• Sr. Member
« Reply #101 on: August 02, 2009, 12:06:06 AM »
Sto se tice malog zupcanika koji pogoni kais ja sam ga lepio ali je suvise velika sila na njemu pa ipak prokliza  Lazo mi je dao savet koji resava problem a to je da se naruci original od T-rex 450 nije skup mislim oko 6-9$ i ne boli glava,meni je proklizao i ako sam ga lepio(srecom nije naglo pa sam ga uspesno spustio) to je najbolje resenje.

Offline jrlotpi

• Sr. Member
« Reply #102 on: August 02, 2009, 12:11:10 AM »
nisam ti procitao ceo posts pa eto mene opet.

U mom slucaju je bilo da sam uz motor dobio i zupcanike 2 kom a uz heli sam dobio i ball's koje nisu imali u prethodnim isporukama kao sto si mozda i procitao,tako da su ispravili nedostatke moj ti je savet da odmah zamenis zupcanik pogonski kaisa dok ga nisi komletirao da nepravis dva puta  posao sebi.

Offline fenix

• Hero Member
  • JUST FLY
    • www.rc-helivideo.com
« Reply #103 on: August 02, 2009, 11:29:41 AM »
 Nebojsa,hvala na odgovoru.Najbolje je zamijeniti ovaj dio i ne razmisljati vise o tome.Pozdrav.
The sky is the limit.

www.rc-helivideo.com

Offline damirmih

• Full Member
  • Keep it simple.
« Reply #104 on: August 23, 2009, 12:42:16 AM »
Jedno pitanje:

Prilikom dodavanja gasa pitch servo se pokrece u dobrom smeru i lepo dodaje pitch, medjutim kada pokusam da uputim heli bocno, on ide na suprotnu stranu od zadate.

Probao sam da uradim reverse za pitch servo i eleron i tada dobijem zeljeni efekat, odnosno swash se pomeranjem stika sa stanice na levo iskosi na levo i obratno, sto je u redu. Medjutim kako je pitch servo u reverse modu, on dodavanjem gasa dodaje negativni pitch.

Kako mogu da resim problem a da mi se pitch servo pokrece u dobrom pravcu dajuci pozitivan pitch dodavanjem gasa a da u isto vreme podesim da se swash pomera na stranu pomeranja palice. U trenutnim okolnostima moram da biram ili normalan pitch i obrnuto naginjanje ili dobro naginjanje a negativni pitch.

U pitanju je stanica Futaba T6EXHP i Futaba risiver.
Takodje ne radi se o HK450 vec o Esky Belt CP helikopteru samo nisam znao gde da postavim pitanje.
Ukoliko je offtopic izvinajvam se.

Hvala unapred!
Damir
« Last Edit: August 23, 2009, 12:45:54 AM by damirmih »
Keep it simple.