Što se tiče letenja na leđima rekoh ni to nije problem problem mi je samo hover i harier jer su dosta teški za izvedbu.
Znam dobro da simulator nije kao pravo ali kažem na njemu vežbaš reakcije koje ti ohoho pomažu pri letenju kasnije.
Ja sam na primer ranije pre jeddno 15 godina leteo modele sa nitro motorima samo mi tada nismo pravili gorivo sa nitometanom nego smo gorivo pravili od ricinusovog ulja i etra (verovatno se stariji modelari sećaju i sećaju se koliko je biklo zeznuto nabaviti etar koji se koristio u bolnicama za uspavljivanje) pošto tada nije bilo novaca ni za stanice ni za modele leteli su se treneri ili nešto brži modeli ali ručne izrade. I letenje mi stvarno nije prestvaljalo problem jer sam učio uz iskusnije modelara. E sada simulator mi je dosta pomogao da se prisetim svega i da malo uđe ponovo u prste. I one tadašnje stanice sa kristalima i ove sa kompjuterima nisu baš za poređenje ali dobro.
Sve u svemu što se tiče setup-a i modela nije ni to problem napraviće se neka 3d daska na kojoj če da se vežba ili eventualno naručiti neku 3d dasku od EPO pene koja je zdržljiva na udarce i padove jer biće ih mnogo u početku kao i kod svakog. Običan let sa kombinacijom višestrukih lupinga i rolova i ostalih stvari to se odavno zna, letenje unatraške isto tako, Šravili su se kojekakvi depronski modeli koji sjajno lete za neko manje zezanje ali za 3d naravno nisu.
Nekako mi je depron, karton pena, izoflor interesantniji od balze i spera jer znam kako boli kada praviš model 6 meseci gledaš da sve bude u pic.inu dlaku i onda ga tresneš o travu sačistiš i ajmo ponovo. Dok depronce koji služe za vikend zezanje naraviš za 3 sata maksimalno i zabole te uvo da li ćeš da ga olivadiš ili ne. Motore preferiram eelktriku jer nemam nameru da se zezam sa stalnim njakanjem i štelovanjem motora, ovako brate upališ i juriš, a osim toga imaju i brži odziv na komandu gasa. neko će ovde da navede argument zvuka i mirisa goriva i sve je to ok ali zvuk ako mi treba rešim sa sound modulom a miris ti i onako daje adrenalin samo dok ne poletiš. E sada ono što ne umem a to je da izaberem servo. Znam da tu treba da je nešto što brže i što jače i da je poželjno da bude digitalni, metal gear.... Sve je to jasno ali na osnovu čega birate veličinu i jačinu sevoa? koji je kriterijum ili prosto eksperimentišete?
I još nešto da li se težina modela na onom sajtu odnosi na težinu praznog modela ili na ukupnu težinu modela sa celim setup-om i baterijom? prepostavljam da je ovo drugo ali samo da pitam.