Vidim da su totalno nezastupljeni mini-mikro modeli na ovom forumu. Ne znam da li je reč o sujeti (svi hoce VEĆI...
) ali ja baš obožavam ove mališane...
Iz tog razloga bilo je i nekih pokušaja nabavke i letenja modelčića , mini mustang ( nikad nije uspešno poleteo) i prepravka jedne mini jedrilice ( uspešno ali ipak nisam zadovoljan, ispala je preteška...)
E a onda se kod HH zastupnika kod nas pojavila UMX serija fantastičnih aviončića. Cene novih modela su za moj dzep bile previsoke pa sam tako samo maštao............dok prodavac nije ponudio i nekoliko polovnjaka.
Iskoristim nekako jedan odlazak do Srema, u povratku svratim do Male Ivanče i pazarim polovan micro Beast 3D. Zagledam aviončić, vidim da je lomljen i krpljen al' sve u granicama normale, ni ne očekujem da je nov, bitno da je u letnom je stanju. Adrenalin mi proradio , pojavili se leptirići u stomaku i bio sam presrećan....
Pri povratku za Kragujevac, moj klinac koji je sedeo pozadi upita me može li da pogleda avionče? Dete ko dete, zanima ga da vidi, a i ja bih na njegovom mestu isto hteo , "Može" kažem ja i dam mu, klinac skakuće po kolima od sreće.......strašna greška.......već na sledećoj krivini ja malo oštrije skrenem, klinac se preturi po sedištu i spršti modelčić.....skupilo mi se grlo i bio sam besan i na njega i na sebe...najviše zbog toga jer sam trenutak pre toga maštao kako ću čim stignem kući samo da stavim bateriju, ubindujem i pravo na livadicu...
Model je posle loma izgledao ovako:
Posle konstatacije štete razmišljao sam kako da ga repariram, za nove delove mi se ne čeka i izašli bi skupo, pa sam prvo od deprona napravio repliku horizontalca i vertikalca.