RC MODELARI SRBIJE
Welcome,
Guest
. Please
login
or
register
.
1 Hour
1 Day
1 Week
1 Month
Forever
Login with username, password and session length
News:
Kalendar takmičenja za sezonu 2024
7 SKUP MODELARA - VALJEVO LYVA Divci 2024
Home
Help
Login
Register
rcfly4um
»
RAZNO
»
PLANOVI / NACRTI MODELA
(Moderators:
GILE
,
dule
) »
Plan za WW1 avion
« previous
next »
Print
Pages:
1
2
[
3
]
Go Down
Author
Topic: Plan za WW1 avion (Read 24667 times)
grebic
Sr. Member
Re: Plan za WW1 avion
«
Reply #30 on:
March 25, 2016, 08:27:31 PM »
Covek pokidao...
http://www.rcuniverse.com/forum/rc-scale-aircraft-169/2693952-spoked-wheels-no-soldering-needed-3.html
Moz' se uradi...nije neizvodljivo
grebic
Sr. Member
«
Reply #31 on:
March 26, 2016, 11:32:57 AM »
Posto na netu nigde nema nekih planova koji su upotrebljivi za ovo avionce...Poceh sinoc nesto da razmisljam kako da upotrebim PDF, kojih imam nekoliko i da precrtam u CAD. I ona ideja da uzmem i merim liniju po liniju je otpala u startu. I tako se setih...
Kada sam nekada davno radio u jednoj firmi na stampanju projekata za kojekakve, nazovi, arhitekte i raznorazna mudajca iz Katastra i Elektrodistribucije... Da su donosili neke ogromne Pause (u 21. veku) sa ucrtanim mapama delova grada koje sam skenirao i tresao se kao p...da skener ne pokida
Te skenove su kasnije importovali u CAD kao podloge i ucrtavali preko sta im je odgovaralo. Da li polozaje novih objekata ili nove elektro vodove nije ni bitno. I taman se naostrim da odstampam PDF-ove i skeniram i da se j...Kad mi sinu da je ovo ipak 21.vek i da mora da ima neki drugi nacin i tada
Sad ovo treba da dovedem u razmeru i da preko ovih linija prevlacim nove i kada sklonim podlogu, ostaje superzajeban DWG
E alal mi k...
Ako neko nije znao...kao ja do sada
...evo odlican nacin precrtavanje PDF-a. A oni, koji su znali a cutali
...da ne pominjem uzu i siru familiju i tetku iz N Sada...
Nadam se da ce ovo nekom koristiti... Uglavnom ne skodi, a cim ne skodi, znaci da koristi
«
Last Edit: March 26, 2016, 11:35:15 AM by grebic
»
banbo
Sr. Member
«
Reply #32 on:
March 26, 2016, 01:45:36 PM »
Evo mala pomoc, iskoristi ostatak vremena za pravljenje modela
https://drive.google.com/open?id=0B0MoEbLjIuf0UFg3WUFLQnlMT3M
Make things as simple as possible, but not simpler.
grebic
Sr. Member
«
Reply #33 on:
March 26, 2016, 02:59:46 PM »
Hvala Banbo, imam taj plan,ali nije dobar...
«
Last Edit: March 26, 2016, 05:07:15 PM by grebic
»
grebic
Sr. Member
«
Reply #34 on:
March 26, 2016, 06:28:00 PM »
Nema razoga za brigu...Velicina je vec odredjena 1/5 max, moze samo manje. Dok sve ne isprobam i ne pocinjem da crtam...sto mi je najlaksi deo posla. Najteze je znati sta nacrtati
Danas sam kupio mali "bacac plamena" da probam da varim (lemim) mesingane cevcice i plocice. Vec sam nasao M2 nareznice i matice, mozda nasao i dovoljno ludog strugara
, nasao zicice za tockove, osmislio kako da ih pravim...jos da nadjem neko secenje lima water jet-om(ako moze u opste ovako sitno) ili laserom za drugarsku cenu i polako... Bice to lepo avionce ako se sloze sve kockice. A ako ne, bar sam se igrao neko vreme i bilo mi, kao sto vec jeste zanimljivo. Ne opterecujem se toliko.
dejan_ts
Hero Member
teramo ga jako
«
Reply #35 on:
April 01, 2016, 08:52:53 PM »
Ja tvrdim da ce to leteti i da ce biti jedan od zavidinih modela ,znajuci kako to Greba radi necu ni da posumljam u njegovo znanje i njegove vragolije modelarstva ,Grebo napred ,tvoje ideje ,tvoji uspesi ,gust jeste sam da napravish model od nule ,sam da smislis neke stvari i sam da poletish ,to je svrha ovog hobija i zbog toga se bavimo a naravno i da se druzimo na livadama aerodromima
Vaci
Sr. Member
«
Reply #36 on:
April 01, 2016, 09:57:08 PM »
Ovo sto sam procitao sada mi je blokiralo mozak, nemoguce da ne postoji nesto sto konvertuje pdf u vektor, prosto NEMOGUCE..... i stvarno nemoguce. Posle provedenih 3 sekunde na googletu dobio sam ovo
http://www.pdftodxf.com/
Nemam pojma kako radi, nikad mi nije trebalo, ali tebi mozda moze mnoooooOOOooogo da pomogne. Srecno
grebic
Sr. Member
«
Reply #37 on:
April 01, 2016, 10:07:44 PM »
Evo kako radi:
Znaci...nikako. Taj problem sam manje vise resio. Dovoljno mi je sto imam PDF kao podlogu
dusan.milenkovic
Full Member
Dzaba ste krecili...
«
Reply #38 on:
April 01, 2016, 11:52:28 PM »
U najgorem slucaju u fotosopu izvuci jpg iz pdf pa onda u corelu il ilustratoru uradi trace da prebacis u vektore... Nije najsretnije resenje, ali je resenje... A sto se tice zamerki na velicinu model i sl.... Ako neko zeli da napravi cak i letecu klompu, ko smo mi da mu bilo sta prigovorimo... Pravi ono sto ti prija, vazno je da ti uzivas u tome
www.monster.in.rs
Print
Pages:
1
2
[
3
]
Go Up
« previous
next »
rcfly4um