Author Topic: PRAVILNIK RCFLY4UM-a!!!  (Read 53183 times)

Offline SABURO

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2177
    • RCFly.in.rs | Vesti iz srpskog i regionalnog RC modelarstva
PRAVILNIK RCFLY4UM-a!!!
« on: February 27, 2008, 05:08:05 PM »
Poštovani članovi foruma:

Kada ste se registrovali na ovaj forum, složili ste se sa određenim pravilima koja vrede za ovaj forum i smatramo da ih se treba držati kako bi ovaj forum bio i ostao mesto gde možete pronaći, upitati i dati korisnu informaciju, razmeniti iskustva, pokazati svoje modele...itd.

Kako se pojavljuje sve više i više korisnika, potrebno je puno više brige posvetiti moderisanju, pa stoga apelujemo na sve Vas da se držite ovih nekoliko osnovnih pravila ponašanja i postovanja na forumu.

1. Na forumu je zabranjena piraterija i online razmena sadržaja koji je pod nekim vidom autorske kontrole

* Warez / Piracy / Hacking / Viruses, or illegal mp3's
* Adult / Obscene material
* Depictions of Minors/Children (even minimal sexual context is not allowed)
* Illegal Drugs / Terrorism
* Derogatory/Slanderous/Racial/Explicit Material
* Sharing of passwords / Serial Numbers /
* Invasion on privacy / Impersonation of others
* Spam / MLM ( Multi Level Marketing )
* Harassment
* Illegal Conduct of Any Sort
* Spamovanje foruma


Quote
Šta nije spam:

- imati link ka ličnom ili tudjem sajtu u potpisu ( čak i ako je komercijalno )
- staviti link ka svom sajtu u vidu banera na forumu ( za tu opicuju se treba obratiti administratoru foruma )

Šta jeste spam:

- reklamirati svoj komercijalan sajt/forum/proizvod u post-ovima
- staviti link ka vašem sajtu više od jednog puta, u cilju privlačenja posetilaca i/ili ostvarivanja zarade
- bilo kakav vid privlačenja ljudi obežavanjem zarade (odnosi se i na MLM (Multi Level Marketing))


2. Vređanje i provociranje drugih korisnika na bilo kojoj osnovi ( verskoj, ličnoj, nacionalnoj, polnoj ) nije dozvoljeno i biće brisano, kao i iznošenje bilo kakvih intimnih podataka o drugim korisnicima u uvredljivom kontekstu. Vređanje i uznemiravanje drugih korisnika putem privatnih poruka ili na e-mail, iznošenje privatnih poruka na javni deo foruma takođe nije dozvoljeno.

3. Za bilo kakav vid vandalnog ponasanja na forumu, korisnik će biti kažnjen. Pod vandalnim ponašanjem se podrazumeva, brisanje ili izmena sopstvenih ili tudjih poruka s namerom da se uništi tok diskusije ili izbegne odgovornost za napisani sadržaj.

4. Prigovore na ponašanje drugog člana kao i prigovore na rad moderatora ostavljate na forumu "Pitanja i predlozi" ili direktno administratorima. Sve takve poruke i komentari postavljeni u okviru drugih tema biće premeštene.

5.  Direktno reklamiranje i oglašavanje na forumu nije dozvoljeno. Forum nije mesto za besplatno reklamiranje Vašeg posla, sajta, firme, ili bilo čega što moderatori ocene kao očiglednu zloupotrebu postojećeg foruma za besplatno oglašavanje članova. Za plaćene oglase obratite se direktno administratoru ili moderatorima.

6. Na forumu ne ohrabrujemo postovanje u vidu prenošenja tekstova sa drugih sajtova tehnikom copy/paste, pogotovo bez navođenja izvora ili autora. Ukoliko ipak želite da prenesete neki važan tekst ili članak, obavezno je navođenje izvora odakle je tekst preuzet davanjem internet linka.

7. Mole se korisnici da ne koriste prostačke izraze i/ili psovke u svojim postovima i da ne pišu isključivo VELIKIM SLOVIMA ( na forumu je to okarakterisano kao podizanje tona na nekoga ), jer će takve poruke ( bez obzira na korisnost ukupnog sadržaja ) biti obrisane!

8. Na forumu nisu poželjne, a ako ih bude, biće posebno moderisane sve "non-RC Modelling" teme. Znaci... crkva, politika, crna hronika, sex...

9. U slučaju nepoštovanja ovih pravila korisnik će biti opomenut putem privatnih poruka. Ukoliko se ovo ponovi, sledi privremeno udaljavanje sa foruma ili trajna zabrana pristupa na forum, a kao krajnja mera... brisanje korisničkog naloga.

10. Spamovanje boarda u cilju da se dohvati 50 postova ce biti sankcionisano od nas urednika, a kao i od vas regularnih korisnika, tako sto ce te na svaki po vama ne adekvatan post kliknuti na report to moderators ili obavestite urednika.. Ako neko bude bio dosadan i uporan sa postovima tipa smajlici i ostale gluposti koje ne uticu na kvalitetan razvoj foruma i modelarstva generalno, bice adekvatno kaznjen.

11. "Newbie-i" korisnicima foruma ili korisnicima koji imaju manje od 50 postova, omoguceno je samo citanje podforuma; KUPUJEM / PRODAJEM / MENJAM / POKLANJAM i LIVADA.


Legenda izraza koji se koriste na forumu:

Banovati=isključiti
Toliko za sada, dopisivaćemo ako zatreba...

Administratori i moderatori rcfly4um-a.
« Last Edit: May 05, 2011, 11:30:33 AM by SABURO »
Nikola | rcfly.in.rs