Dule hvala na slikama, extra su kao i uvjek!
Danas nas je posluzilo vrijeme a i ja sam se super proveo. Prvi utsci su izvanredni, avion leti kao san. Posle ovako duge gradnje i toliko vremena potrosenog na model, covjeku nije sve jedno kada ga polece prvi put, medjutim ne mogu da kazem da sam imao neku veliku tremu. Za to su zasluzni najvise drugari koji su dosli da pruze moralnu a pomalo i fizicku podrsku
Hvala vam svima, Batu najvise jer je ovo vecinom njegovih ruku djelo, Fenixu na konstantnoj pomoci i podrsci i Djoletu koji je danas dosao cak iz Ulcinja.
Sto se modela tice, ima nekoliko stvari koje mi se ne svidjaju i pokusacu tek sada da malo radim na njima. To je prije svega teziste, mislio sam da ce pun rezervoar rijesiti problem, ali hvalilo je tu jos dosta tereta napred, iako sam se trudio da tokom izrade prebacim sta god mogu sto vise ka nosu. Jednostavno takav je model i mislim da bi tu malo trebalo poraditi na konstrukciji jer vidim da se svi zale na problem sa tezistem.
Ostale stvari su moja krivica, ali na svu srecu uglavnom nisu velike greske u pitanju.
Let je trajao jako kratko zato sto mi je posle 5 minuta leta otpala poluga gasa, razlog - posle nekoliko skidanja i stavljanja nisam stavio locktite.
Tu se dobro pokazao prekidac za gasenje motora, da nije bilo njega trcali bi za modelom, jer je bio zaglavljen na nekom jacem ler-gasu.
Stajni trap se pokazao lose, iskrivio se po sletanju i on ce biti zamjenjen jacim. Sada kada sam vidio da hvali tezista napred mogu slobodno da napravim neki jak od debljeg aluminijuma, a mogu i da ojacam poklopac motora koliko god hocu.
Let je bio dosta kratak da bih vam prenio neke vece utiske, ali vidjece se sve na klipu.
Planirao sam danas da malo vise letim, ali zbog trapa i poluge gasa, nisam htio da izazivam gremline.