Sve što možeš "trpaj" što više napred...
Servoe dubine sa komandama, na Hellcatu, povezao sam sa 2 mm čeličnim žicama. Nema lufta ni malo, iako idu kroz 3 mm bovden.
Ove žice imaš da kupiš u Model Hungariji.
Na njih možeš direktno da narežeš navoj, ali moraju prvo da se malo raskale (ugreju). Ako moraš da ih nastaviš, nema frke, strugar ti napravi malu spojku...
Vidi link:
http://rcfly4um.org/index.php?topic=4909.msg48410#msg48410Jedino moraš voditi računa da bovdeni budu striktno u pravcu, jer ako ima i malo većih savijanja, žica neće lako kliziti.
Što se tiče 3mm bovdena i bužira iz Madjarske, kod mene je bužir od vibracija pukao i sreća da se to desilo na vertikalcu i sreća pa je u bužiru bila ona tanka čelična žica.
Po meni za ovakve modele to nije dobro rešenje i na velikim RC avionima koriste se, ako ne mogu kratke i krute polugice, onda čelična žica.
Zbog veće bezbednosi, ja na Hellcatu žice nisam lemio na krajevima, nego sam namerno išao na mehaničke spojeve - navoj + plavi Loctite...
Činjenica je da i ta žica ima neku težinu, ali je ona kudi kamo manja od servoa i nije koncentrisana samo na jednom mestu, kao servo, koji sa svojih 50-100 gr opterećuje sam kraj modela.
Sve baterije, servo za gas, ma, sve što možeš, guraj skroz napred...
Ono što znam sigurno je, da će ti sledeći Pitts biti sigurno bolje napravljen i otklonićeš sve greške iz ovog modela.
Ne pitaj me kako sam to saznao...
Pozdrav
Mirče