JRlotpi, sve što smo diskutovali i konstatovali na osnovu koliko toliko stručnog elektroničarskog znanja na hobi nivou je samo teoretska predpostavka. Neke stvari su već konkretno izmereni a druga merenja svako može sam da izvede. Za osetljivije stvari kao digitalni servo treba probati. Treba da se priključi digitalni servo i treba videti kako se ponaša. Ako radi stabilno isto kao sa drugim izvorom napajanja onda je sve u redu. Bolji servoi za svoju elektroniku imaju svoj unutrašnji stabilizator napona i tako nema problema.
Lep je izazov za sve modelare da traže i nađu neku jeftiniju alternativu za upotrebu. Ovo nije prvo a ni zadnje da se pokušava proširiti upotreba jednog modelarskog modula. U materjalima je isto tako. Ja sam skupu balzu, orakover i druge skuplje modelarske materijale zamenio sa građevinarskim stirodurom i to veoma uspešno za elektro i glow motorne RC modele podjednako. Naravno ni taj materjal nije svemoćan. Lako je napraviti model od skupih materijala i komponenti.
Oni koji imaju skupe modele sa osetljivom elektronikom kao žiroskopi, u opšte ne trebaju ovu alternativnu stvar da razmatraju. Inače zašto bi neko koristio za napajanje servoa u modelu, kada ima gomila modula za takvu namenu pa još jeftinije.
http://www.google.com/images?hl=en&sugexp=ldymls&xhr=t&q=ubec+5v&cp=7&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1280&bih=862