Setup za Pink Stick 10eZa opremanje ovog modela sam izabrao ove komponente:
Motor Turnigy 2826, 1650Kv (50g) 1 kom
ESC 20A (20g) 1kom
LiPo 1600Mah, 2S (100g) 2kom
Elisu Slow fly 9x4.7 cola 3 kom
Servoi standardni od 9grama 3 komada
Produžni kabl 1 kom
Konektor(i) 3.5mm
Poželjan je i mini prijemnik od 10g ili manji.
Predajnik i LiPo punjač.
Za lemljenje su potrebni standardni alati za lemljenje. Lemilica najmanje 50W.
I kod ovog modela je potrebno da kablovi od ESC do motora budu oko 80mm dugački. Za to se mora odseći od kabla motora i ESC i zalemiti kako je na slici dole. Konektore ovde ne predlažem.
Obavezno izolirati lemove sa termobužirom, a koje treba da se stave na žice još pre lemljenja.
Da bi se povećala sila dodira kod ovog tipa konektora, jezičak na muškom delu raztisnemo sa klinom, odnosno sa malim šrafcigerom.
Dobro je osloboditi hladnjak na ESC-u od nalepnice i termo bužira. Sa time se povećava efikasnost hladnjaka. Aluminijska pločica treba da i dalje bude pritisnuta na tranzistore snage. Ja sam stavio dva manja prstena termo bužira. Može da se stavi i neki drugi stezni prstem 2 komada.
Produžni kabl je dobro vezati na neki način, Ja sam koristio jak konac.
Da bih upustio repni servo dublje u njegovo ležište obrusio sam uške. Ovako lepše leži u trupu i manji je otpor vazduha pri letu. Uške ne trebaju jer kućište servoa lepim sa lakom u svoje ležište.
Servo kabl do repa se uvlači u tunel kroz sredinu trupa
Eleron servoi se isto lepe sa eko lakom.
Za savijanje žice je potrebna špicasta klešta. Za ovako kratke poluge je dovoljna obična pocinkovana žica za ograde od oko 0.8mm za elerone i 1.2mm za horizontalac. Sve o pravljenju poluge detaljnije ovde.
http://rcfly4um.org/index.php?topic=4376.msg25114#msg25114Napomena. Dužine poluga su različite!