Da ne moze sve da bude belo dokazao je i moj tragi danas. Koliko me bagi uposte nije zazao toliko me je tragi zazao svo vreme.
Na ovom modelu danas je bio motor Turnigy XK4074 2000kV, kontroler Turnigy 150A, servo Hitec 7955TG i 4S Nanotech 6000mAh 65-130C, mali zupcanik 13 zuba a veliki 45 zuba. Model je ispao 4,5kg spreman za voznju.
E pa prvi utisak je
kuku lele mila majko koja zver. Posto je model uzet polovan nije bilo potrebe ni za kakvim razradjivanjem pa sam 'oma turio 4S. Iako sam ESC programirao na skoro sve najnize vrednosti, stavio pinjon od samo 13 zuba, mila majko koja zver od motora. Ono danas je bilo na granici upravljivosti, tragi je prosto leteo stazom, otimao se, kidao. Posle par krugova zacuo se neki zvuk iz diferencijala i prekinuo sam voznju. Sada sledi kompletno rastavljanje i pregled modela, sto sam ionako vec trebao da uradim
.
Nesto me je zezala i stanica, tj. barem sam tako mislio ali se ispostavilo da je u pitanju antena od prijemnika koju sam ocigledno precvikao juce na pola kada sam stavljao poklopac na prijemnicku kutiju
, no desava se. Siguran sam da ce problem biti lako resen.
O samom modelu ne mogu puno da kazem jer sam napravio mozda sve ukupno 5-6 krugova. Ono sto je sigurno je da nema bas mnogo veze sa Infernom ST, ovo skrece kao ludo a motor je sumanut. Moracu da stavim i manji pinjon verovatno od 12 zuba i tajming na 0, sada je na 2 stepena. Na novoj stanici, DX3 R Pro imam jako puno opcija sa kojima cu probati da umirim ovu zver.
Ovaj motor sam uzeo i za drugi Losi8 bagi koji imam i bogami sam se dobro zamislio da nije mozda previse, mozda pre neki 3674 od 1900kV.
Kada rastvim model javljam o cemu je bilo rec.
poz