Hvala MIrcetu i Nikoli na lepim recima!
Jao bre, postade mi ovo opsesija. Ne mogu vise nocu da spavam, jer o cemu samo mislim (dobro de, nije samo o tome
) a ja o kombinacijama elisa, motora i baterija. Elektro modeli stvarno daju neverovatnu moc kombinovanja koja daje razlicite rezulate.
Evo kako je sve to bilo jedno vece pre nego li sam zaspao:
vec kad sam morao da pazarim nove 3S od 2200mAh za Acromastera kako da ih iskoristim u jos nekom drugom modelu pored Acromastera, jer je greota da se samo koriste u jednom modelu, ne isplati se. Isto tako prodavati posle polovne baterije je malo nezgodno, znaci koristicu ih barem 2-3 godine. Hm, dakle gde ih jos mogu koristiti, pa npr u Su29, ionako Sebastiano preporucuje bas takve. Hm, pa ja vec imam i motor koji bolje radi sa 3S, A3010XL, hm, pa i elise su iste kao za 4S na A3012XL (14x7), pa bice jos i 200g laksi! Zakljucak YES, pije kombinacija vodu
!
Ali, pa sta cu sad sa 3 baterije od 4S 3200 (u stvari 2 x 2S spojene redno u 4S) koje sam inace bio predvideo za Su 29
. Mozgam, mozgam i nista mi ne pada na pamet. Da kupujem jos jedan model samo zbog baterija je glupo. Hm, a sta ako bi spojio jednu 2S sa 3S i tako napravio 5S. Hej i to pije vodu, imam dovoljno razlicitih elisa i motora koje mogu da izvrtim izmedju modela tako da mi svi veci modeli (Yak, Oxalys i Kelly) lete na 5S, a mogu da napravim 6 takvih baterija. Znaci da mogu da ponesem i Oxalysa i Yaka na letenje i da se posteno naletim. Hm, hm, ma
pa cekaj malo, vidi vidi, ko bi rekao, pa mogu da napravim
3 baterije od
10S! A gde to moze da se stavi? Ustanem iz kreveta (zena spava) upalim komp, odem na
www.sebart.it i ...
E pa dalje nemogu da vam kazem, odlucio sam da bude iznenadjenje. Ali na prolece ce da poleti
!
Pozdrav
ps mislim da sam upravo otvorio Pandorinu kutiju, barem kada su elektro modeli u pitanju
... to be continued