Pozdrav svima,
Ovo sto vam predstavljam nije avion nije heli. Ovo je vise lici na padobran ili neku staru verziju paraglajdera.
Model je super koji mozete leteti i po najacem vetru....
Razlog zasto pisem ovde (videcete iz snimaka koje sam uspeo da nahvatam)
je zato sto sam ja prvi uspeo izvesti spiranlno horizantolno penjenje!!! Prvi model kad sam kupio pre nekih 18god je bio je samo za penzionere. Sad sa novim motorima i novim baterijama ovo krilo je dostiglo svoj maximum kod mene...
Prvi kit kad smo kupili nije mnogo leteo jer su moj otac i brat pokusali da prikopcaju punjac za akumulator direktno na motor i sprzili sve sto je imao u sebi....
Model je tako rasturen i sprezen lezao godinama u nasem podrumu....
Kako je vreme islo i godine prolazile a i nova tehnika dosla a sto je i najbitnije moja ljubav prema RC modelima ostala odlucio sam da ga ozivim.
Izbacio njegov orginalni motor sa reduktorom, ubacio drugi motor, brzi i jaci servo kao i ESC.... I tad je postala drguga prica...
Nekad je to bio ovaj motor
Ovako izgleda model
A kako leti verujem da su vec neki i videli...
Da bih dosao do ove konfiguracije kupio sam dosta motora i raznih elisa kao i ESC probe radi.... Dosta od opreme cu uskoro izneti na prodaju...
E sad posto sam bio odusevljen sa ovim modelom odlucio sam da kupim nova krila i napravim jos par modela. Nisam nasao krilo od Paraplane Sport.
Porucio sam druga od HK krila cak 4 kom. koja ni dan danas nisu stigla.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=14284A od dana kad sam porucio nova krila od HK krenuo sam sa izradom nove gondole
Evo par slika:
Motor Turnigy 1100
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=2139Elisa 12x6
Esc Robbe 60A
Baterija 4s 2500mAh
Posto krila od HK jos nisu stigla a ja redovno tumbajuci net naleteo i kupio sam samo krilo od Paraplane Sport, krilo je stiglo u Srbiju i cekajuci da stignu krila od HK odlucio da prepravim gondolu i testiram krilo sa njom.....
Odstranio sam jedan servo (jer za ovo krilo mi je dovoljan samo jedan servo) izmestio teziste napred vise nego sto je predvidjeno (cisto probe radi)....
Od prvog probnog testa i kad sam model pustio iz ruke sve ono sto sam znao o starom orginalnom modelu i njegovom ponasanju u vazduhu palo je u vodu.....
Ova konfiguracija motora ESC servoa i baterije je pun pogodak
Sve sto se pozeleti moze se moze raditi sa ovom konfiguracijom....
Kod starog modela me je mucilo da napravim luping, to sam morao radito po dijagonalnoj osi ali
nikad nisam uspeo uraditi direktan luping po horizontalnoj osi....
Sad sa ovom konfiguracijom mogu raditi lupinge po svim osama i to ne samo jedan.... Videcete dole iz snimaka...
Nisam imao dobru kameru i da snimim sve sto moze raditi ovaj model ali pustite mastu na volju prema snimcima koje vam saljem
Ono sto ja pokusavam da izvedem vec godinu dana ( i uspeo !!!
) je horizontalno spiralno penjanje
ono sto jos niko nije uspeo do sad...
Ovako nesto sa krilom niko nije uspeo do sad.... Ako neko nadje i postavi mi link bio bih veoma razocaran
Zvuk na snimku malo kasni a pored toga je i vetar duvao.
Na ovom snimku obratite paznju u 3:40sec tad je bio prvi neuspesan pokusaj horizontalne spirale....
Ali u 5:00 u sledecem pokusaju za snimanje
horizontalna spirala mi je uspela Na ovom snimku obratite paznju u 0:50 trostruki luping i u 1:20 ponovo pokusaj horizontalne spirale.
Ovde mi zena snima a poveo i njenu familiju...
Na ovom snimku interesatno je od pocetka ali akcija krece od 3:40
Sad cekam da mi stigne GoPro HD2 kamera koju cu nositi na glavu i vise necu zavisiti od zene da me snima prilikom letenja....
Ja i dan danas tumbam po netu u potrazi za ovim starim krilima.....
Veliki pozdrav svima i u nadi da ce pored akro aviona i heli pojaviti i neko krilo ove vrste
Vladimir