Author Topic: POJAŠNJENJE PRAVILA 10a.  (Read 27408 times)

Offline branek

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 454
POJAŠNJENJE PRAVILA 10a.
« on: December 11, 2011, 01:55:11 PM »
Drugari,

pošto sam Nikoli u temi Pitanje u vezi pravila 10a dao odgovor na brzinu, ostao sam malo neprecizan pa ćemo to sada pojasniti.

Motiv uvođenja pravila 10a je da se spreči da pojedinci postave odjednom više oglasa. Zašto? Poznato je da kad se nešto traži u pretraživačima, retko kada se ide dalje od prve strane. Da sad ne ulazimo zašto je to tako, dovoljno je reći da mnoge firme zarađuju pare pokušajima da vas dovedu na prvu stranu pretraživača, za određeni upit.

Zato onda nije fer da onome ko je postavio oglas malo pre ovih što postave odjednom par oglasa, u roku od par minuta oglas bude na dnu prve stranice ili već na drugoj. To se pre uvođenja ovog pravila događalo gotovo redovno, bar dva puta sedmično. A imali smo i pritužbi u vezi toga. Takođe, ni urednicima foruma se to nije sviđalo, a poznato je da su oni ovde bogovi postavljeni da kroje forumsku sudbinu članova!  ;namig

U svakom slučaju, od uvođenja ovog pravila je mnogo više reda u Kupujem/Prodajem forumu, i uglavnom svi oglasi budu par dana na prvoj strani. Što je i bio cilj.

Toliko o motivima uvođenja. Sad da pojasnimo kako se tumači ovo pravilo:

1. Kada postavite oglas vaš oglas je na prvoj strani. To znači da NEMATE pravo da postavite novi oglas, obnovite stari ili na bilo koji način imate DVA oglasa na prvoj strani, sve dok vaš prvi oglas ne bude potisnut sa prve strane.

2. Izuzetak od pravila jedan je ako je vaš oglas je na prvoj strani, ali imate negde duboko neki oglas koji želite da se obriše? Tada možete da napišete u tom starom oglasu "Može brisanje" čime će on doći na prvu stranu, ali će biti obrisan, i brisanjem će se vratiti pravičan poredak! Veoma je VAŽNO da se shvati da se može ovako intervenisati samo ako je CEO oglas/tema za brisanje!!!

3. Ako vaš oglas ima više artikala za prodaju, nalazi se na prvoj strani, i nešto je prodato, tada IMATE pravo da napišete šta je prodato, kao odgovor na taj vaš oglas. Urednici foruma imaju pravo da procene kada neko ZLOUPOTREBLJAVA ovo i da reaguju strogo, ali pravično, čak i bez objašnjenja.

Nadam se da je sad jasnije. Izvinjavam se ako je bilo nejasnoća u vezi ovoga.

Mala digresija na kraju, jeste ovo forum i jeste da se ne gledamo u oči i jeste da su moralno/ljudske norme malo niže nego u direktnom razgovoru, ali nemojte nikada da zaboravite da ćete se sresti sa nekim odavde na livadi, aerodromu, stazi. Vodite računa da nikog ne uvredite vašim pisanjem i tonom i postupcima ali isto tako nemojte se ni sami lako vređati.

Pozdrav
Branko
 
« Last Edit: December 11, 2011, 02:13:14 PM by branek »
Branko

"Ladies and gentlemen, this is your captain speaking. We have a small problem. All four engines have stopped. We are doing our damnedest to get them going again. I trust you are not in too much distress." - Captain Eric Moody, Jakarta incident

Offline branek

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 454
Re: POJAŠNJENJE PRAVILA 10a. - dopuna!
« Reply #1 on: December 30, 2011, 12:17:54 PM »
Ok, koliko god mi pravila uveli, uvek se nađu ljudi koji to zaobilaze!

Dakle, VRLO VAŽNO:

Nije dozvoljeno, posle prve postavke oglasa dodavati druge artikle na prvi oglas, i to raditi na svakih 5-10ak sati! To se smatra zloupotrebom i dovođenjem svog oglasa na vrh!

Od ovog trenutka, banovani će biti SVI koji to urade, BEZ UPOZORENJA!

Dakle, ukratko, jedan oglas više artikala, DA, dopuna oglasa NE, smislite dobro prvi put. Nećemo više da razmišljamo ko to radi da bi bio na vrhu, a ko jer se z.....!

Dakle,  sledi BAN na 10 dana svima koji prekrše ovo od sada pa nadalje! Nema objašnjenja!
Branko

"Ladies and gentlemen, this is your captain speaking. We have a small problem. All four engines have stopped. We are doing our damnedest to get them going again. I trust you are not in too much distress." - Captain Eric Moody, Jakarta incident