RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Moj QUAD
bora61:
--- Quote from: Vaci on September 15, 2012, 12:04:05 AM ---Malo promenjen dizajn kabine i spusten profil, mislim da je ovako lepsi.
--- End quote ---
Ovaj 3d model si radiou Mayi ili 3D MAxu ?
Vaci:
Radio sam u ArtCAM programu za CNC masine. To je u stvari 2.5D nije pravi 3D, jer nema onih negativnih uglova. Program je za graverke i slicne troosne CNC masine koje nemaju mogucnost da rade komplikovane 3D oblike, vec samo profilisane 3D oblike odozgo.
Vaci:
Izvinjavam se ljudima koji prate ovaj topic, jer sam quad SAMLEO posle jednog pada unecije dvoriste na 150-200m udaljenosti. Sada me malo strah kombinacije moje slobodne i agresivne letacke naravi, manjka iskustva i lose vidljivosti letelice na vecoj udaljenosti. Proci ce neko vreme dok mi se vrati motivacija da ga opet sredim cakum pakum.
cakra:
Da, kad-tad se desi to sto ti se desilo...narocito ako letis u teskim uslovima -kao sto je dvoriste, medju zgradama -kucama... itd...sa flight controlerom ogranicenih mogucnosti...
Naime, tacnu orjentaciju letilice je jako tesko odrediti i na manjum udajenostima-a kamo li na vecim...
jos ako nije stabilna u letu -tj. prilikom hoverovanja malo vuce na neku stranu itd...lako se covek zbuni i uspanici...i eto pada...
Zbog toga sam stalno govorio da nije lose malo vise uloziti u sam flight kontroler sa vise opcija i mogucnosti -jer bas u tim kriticnim situacijama pomaze recimo da imas dobar GPS position hold, ili altitude hold...ili care free(head free)...zbunis se-ne znas gde letis?...lepo ukljucis gps position hold...letilica se umiri, a ti imas vremena da dodjes sebi i da preuzmes kontrolu...
care free-head free(kod apm-a simple mode) opcija je extra korisna stvar ako znas da je koristis...jednostavno nije bitno na koju straniu ti je letilica usmerena-(naravno moras biti ti sam okrenut onako kao sto si i bio prilikom poletanja...al ga objasnih) :sljus i vec znas gde si i gde letis...
Ej, to je helikopter...on visi u vazduhu ko luster...stoji u mestu...on pada samo onda kad se TI uspanicis i zbunis...eventualno kad nesto bas crkne na njemu-a to je retko!
Nemoj se obeshrabriti...lepo si napravio svoj quad(cak prelepo za prvu letilicu)sklepaj ga ponovo, nije toliko bitno da nesto svetski izgleda...pa vezbaj i leti sa njim i padaj sa njim....
Vezba cini majstora...
Mislim da je djbojan prodavao recimo crius aio pro...ima sve o cemu sam ti pricao...i sasvim korektno radi i sve to za 40-50Eur...mislim :sljus
Zamisli sebe da jednog dana letis recimo neku letilicu od par 1000 evra,plus neka skupa kameretina na njoj-veruj mi nije svejedno...a srenja se stalno desavaju...pa ljudi ipak lete i dalje...dok se ne dekintiraju (___) lol
Ako ti nesto treba -kazi...recimo imam jedan lep quad ram...stoji mi...pa ako ti treba...tvoj je...
(<--)
Vaci:
Hvala Cakra.
Ma mnogo mi stresno. Sve je bezbedno ako vozis "ko penzioner" (bez uvrede penzionerima :)) ali mene ne drzi mesto. Neki djavo me tera da zujim i obrcem se, meni je to interesantno. A to zahteva mnogo vise koncentracije nego sto sam mislio (bukvalno mi otvorena usta dok vozim quad, toliko se zaboravim) :) Polako, malo da odmorim mozak, pacu se vratiti na projekat.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version