RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
F550 & MK Flight Ctrl board (clone)
djbojan:
Skoro sam uspeo da kupim klon MK Flight CTRL plocicu, e sad, po pricama ljudi sa neta, radi ok, i meni leti doduse kad sve probavas sam, to ide mnogo sporije, da mi gimo nije rekao za calibraciju senzora, nikad ne bi ni podigao hexu :sljus
E sad, ajde za letenje i ta sitna podesavanja to moram da probam redom, ali me jedino muci sto nece da drzi visinu, i to me izludjuje, molim kolege koji imaju MK, da priloze podesavanje iz MK tool, opcije GYRO i ALTITUDE, jer ne znam sta da radim da odrzava visinu.
cakra:
Imam ja slican MK FC....1.35 verzija...
isti problem...nekad radi altitude hold a nekad ne...i ja to vise i ne ukljucujem!
Zadnji put dok sam uzivao u altitude hold-u :) iz cista mira mi se patosirao quad-sva sreca bas nista
nisam polomio na letelici...
Enoga rastavljen negde u kutiji...smorih se od gremlina...steta, a ima tako lepe i dobre i2c esc :)...
Citajuci po forumima primetih da te kineske MK kopije bas i nisu neko najsretnije resenje...
cakra:
Jeste da je malo zakasnelo :sljus, ali da li imas prelepljeni neki sundjer preko baro senzora?ako nemas.....obavezno stavi nesto da sprecis uticaj "promaje"od elisa i sl.
To resava problem...isprobano :-[
Jel jos imas taj MK clon-afro ctrl? ako si se smorio od njega mozda sam zainteresovan...
djbojan:
Imam ga jos, i uspeo sam da ga nateram da leti, perfektno, jedini problem je da sam morao da preflashujem ESC-ove i sve radilo kao i sa originalnom plocicom MK.
a pre neki dan mi je stigao multiwii CRIUS ALL IN ONE PRO v.1.0 pa sam ovaj Mk batalio sad...
cakra:
Ja imam clone bl ctrl 1.2 esc i rade odlicno! Lako se poprave kad crkne neki fet...jedino sto bas i ne mogu da podnesu neke vece struje...
ali sa roxxy 2827/34 su prava stvar! A mogu i na 4S...
Ah da...Crius AIO Pro 1.0 je sada hit ;)...narucih ga i ja, sa sve gps modulom.
Vec se poodavno bakcem sa multiwii platformom i imam sve reci hvale...a treba probati i megapirate NG...
Ja sam se dosta lomio izmedju Criusa AIO pro i APM 2.5...na goodlockbuy apm 2.5 bez gps-a je oko 140 dolara...(bolje kupiti original-199usd sa gps modulom)
Javi utiske i kako napredujes sa Criusom... ;)
(<--)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version