RC MODELI AVIONA - SUS > JET MODELI

Sebart Avanti S Jet

<< < (2/5) > >>

mirce:
Nije mi ni na kraj pameti da poredim Galeba sa tim modelima... Ja jesam malo lud, ali nisam blesav... :big smile

Nisam pičao o trapovima od Avantija, nego o konstrukciji krila i samoj konstrukciji u koju se trapovi postavljaju.
Ako modelari lete taj jet sa betonskih pista onda su udari pri poletanju i sletanju mnogo manji, bolje reći, skoro ih nema i ima da trapoi traju 100 godina.
Na aerodromima kao što su naši, priča je sasvim drugačija.

Zato treba sve dobro izvagati i razmisliti o savakom detalju, kako na modelu, tako i kasnije tokom manipulacije.

Sa jet modelima se ulazi već u poprilično ozbiljnu i skupu priču, tako da će svaki "kiks" biti lep udarac po novčaniku.

Ja sam već sto puta rekao, da sam imao više sreće nego pameti kad sam birao jet model. Ideja kojom sam se ja vodio bila je da je Panther jedan od retkih jetova koji se može uraditi iz kita, a pri tome ga pravi proverena firma - Ziroli.
Ono što tada niko nije znao, a sad nam je malo jasnije, je priča o trapovima, koju smo već poprilično puta apsolvirali...

Danas sa ovim modelom idem na letenje, kao kad neko uzme bicikli pa ode da se provoza, totalno opušteno bez ikakvog razmišljanja da se nešto katastrofalno može desiti.
Zato se i pravi Galeb, sa nadom da će veći model sa većim površinom i robusnijim trapovima, biti još primereniji uslovima koje imamo.
E sad, da li je to tako, će vidimo... Nadam se da ne grešim...
Druga dobra stvar je što će se svaki oštećeni deo moći lako nabaviti i popraviti, a to je isto mnogo važna stvar...

Bojim se da kad se "ljuljne" jedno pet i više soma evrića, odlazak na letenje baš neće biti "relax", a to onda nije smisao ovog hobija...

U savkom slučaju nevidjeno ću se radovati svakom novom jetu na našim prostorima i dao Bog da ih ima što više...

Pozdrav

Mirče

tibeteagle:
Ako asfaltna pista ide uz ovaj model, kupujem jedam.  (:beer:)
Kada smo uživo gledali kako lete džetovi svetske klase u Jakabsalašu 2005. godine u Mađarskoj na svetskom prvenstvu skelaša, viđali smo kako iskusni modelari, koji su modele leteli kao akrobatske,  "zabadaju" modele u asfaltnu pistu prilikom skoro svakog sletanja.  Modeli su im odskakali kao gumena lopta. Znači na travnatoj livadi se tako lomi sve, pa i ubetonirani brend trapovi. Ovo iznosim zato jer mislim da ne vredi ulagati u skupe džetove, kod kojih svaki ima nedovoljno velike trapove za naše travnate piste, sve dok nema slobodne asfaltne piste za letenje ovakvih modela. Ako neko ima veze kod Mrke, treba tražiti "parče" asfalta, da se možemo igrati. I onaku su puno uštedeli na neizgrađenim petljama u Vojvodini  (___) Samo da ne ispadne ovako.  ")
Cena.
Bilo kako posebno razmatranje cene modela je varka, ako neko misli da će sa time da se završi sa- ili bez PDV. Svaki model treba da se opremi, a to u većini slučaja iznosi najmanje duplu cenu modela. Znači cena modela x 3 = cena kompletnog modela spreman  za let. Ovo može da bude i više u zavisnosti da li je kit ili ARF i kakav setap se izabere. Inače ova formula važi za skoro sve klase RC avio modela, a pogotovo za džetove.
Činjenica je da svi proizvođači modela čine veliku uslugu komponentašima. Nije slučajno da se ovaj model nudi sa trapovima zajedno. Verovatno da je to neka interesna saradnja i ovako zajedno nastupaju. Konkurencija čini svoje. mmmm
Inače ovaj modej je lep. Pa kako i ne bi kada ga je dizajnirao italijano.  :jaki:

zajo:
He he Italianac sta ces  :big smile

Alexa:

Gospodin Sebastiano je izgleda pročitao kao smo oduševljeni sa jet modelom Avanti, pa je malo korigovao cene.

A200-WB + LG  Avanti S - 2 m  WHITE / BLUE + landing gear for TURBINE or EDF €      2,615.00
A200-YB + LG Avanti S - 2 m YELLOW / BLACK + landing gear for TURBINE or EDF €      2,615.00
A200-WB Avanti S - 2 m  WHITE / BLUE (without L.G.) for TURBINE or EDF €      1,815.00
A200-YB Avanti S - 2 m YELLOW / BLACK (without L.G.) for TURBINE or EDF €      1,815.00
A200-01 W/Y canopy + cockpit €         128.00
A200-04 W/Y fuselage €      1,278.00
A200-05 W/Y wings set €         497.00
A200-06 W/Y tail set €         107.00
A200-09 wing carbon tube set (2 pieces different size) €           43.00
A200-10 decal set €           11.00
A200-11 OPTIONAL (11a+11b+11c) Alu. landing gear SET (2+1) + AIR TANKS €         923.00
A200-11a OPTIONAL 11a PNEM. MECHANICS only (2+1) + AIR TANKS €         267.00
A200-11b OPTIONAL 11b Alu. landing gear LEGS only (2+1) €         451.00
A200-11c OPTIONAL 11c WHEEL SET (2+1) €         206.00
A200-12 OPTIONAL  L. GEAR DOOR SET €           25.00
A200-13 OPTIONAL  P100RX - Dual wall exhaust pipe €         139.00
A200-14 OPTIONAL  P140RX - Dual wall exhaust pipe €         149.00
A200-15 OPTIONAL  P180RX - D.w. exhaust pipe with vektor system €         349.00
A200-16 OPTIONAL - recommanded TANK (KERO & SMOKE) €         235.00
W200 OPTIONAL - recommanded wing+stab bags set - JET €         108.00
SC2.2mjet OPTIONAL - recommanded SUN COVER - 2.2m for JET €           50.00
F03 OPTIONAL - recommanded Sebart FIELD BUDDY - jet class €           46.00
S220-13 OPTIONAL  canopy bags set €           12.00

Ali model i dalje leti za sve pare

mirce:
Da, baš je jeftino, pa koliko su bile cene pre nego što ih je korigovao, ili ih je korigovao na gore... :sljus :sljus

Vidi cenu za trapove + pneumatika - 923 evra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Trup 1278 evrića !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2615 evra za model presvučem monkotom... Pa mislim stvarno...  ")

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version