RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE
No Name sailplane
jovule:
--- Quote from: Gatti.Gatozza on November 12, 2012, 07:27:17 PM ---baš elegantno izgleda na ovoj slici na terasi :)
da li bi mogao da napišeš malo pobliže kako se radi onaj deo krila na kome se menja ugao?
--- End quote ---
Uske su povezane sa centroplanom sa karbonskim bajonetima precnika 6mm, s tim sto rupe na rebrima nisu na istim pozicijama, vec ide progresivno od prvog ka trecem rebru od sredine ka donjaci ako gledas rebra od spoja uske tj centroplana... i naravno prvo rebro uske je pod nagibom od oko 5 stepeni u odnosu na vertikalu... prost je princip, malko je zajeb sve to rucno centrirati, podesiti, zalepiti a da naravno pasuje i bude simetricno...
magic:
--- Quote from: jovule on November 19, 2012, 05:06:03 PM ---moram da pomerim CG malo u napred, radi bolje stabilnosti, trenutno se nalazi na polovini krila, jer sam izabrao opciju da imam sto manju minimalnu brzinu zbog sletanja, a i propinje se ko lud kad dam gas... na snimku nisam prelazio 50%...
--- End quote ---
50% od napadne ivice je vrlo zadnja centraza. Kreni od 33% od napred pa do 40%, preko nije dobro. Kada to odradis vidi onda kako vuce na gasu, ako i dalje vuce na gore povecaj ugao motora na dole, to je najednostavnije da uradis sa podloskama (na donja 2 srafa) izmedju motora i firewall-a.
poz
jovule:
pih... za CG na 33% moram da dodam oko 250gr u nos... znaci ipak ce ukupna masa biti oko 2kg :o
Problem je sto sam veoma skucen sa prostorom...
An-2 colt:
Ako imas bat.veceg kapaciteta samim tim su i teze i manje ces olova dodavati.
jovule:
Nekako cemo srediti balast...
Nego... jedno pitanje... Da li je normalno da se BEC greje? 60A ESC ne stvara nikakvu temperaturu, s obzirom da je dosta jaci nego sto je potrebno, ali zato BEC dobija finu temperaturu iako ne forsiram motor ni cesto a ni u dugim intervalima...?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version