AERIAL PHOTGRAPHY > OPREMA
Gimbal - DIY (cinestar-like)
djbojan:
Ja sam morao da prepravljam kolevku gde kacim aparat, jer nikako nisam mogao da ga izbalansiram, pa onda sve to oduzima vreme, ali zaista savox je bas precizan, jer stavio sam dva servoa na isti servo tester, i polako pomeram, recimo digitalni PowerHD coreles servo se pomeri samo jednom dok je savox to odradio 4-5 puta vec, ne mogu da ga ocenim, to je ono koliko puta cujem servo motoric da se pomeri, dok su realni pomeraji jako mali. Ne mogu na oko da ocenim, ali evo potrudicu se da sto pre zavrsim gimbal i test pocinje.
gizmo:
--- Quote from: conestef on November 30, 2012, 12:59:46 AM ---Sutra ću to po danu, jer D90 nije baš zahvalan za snimanja u lowlightu jer mu je mnogo izražen rolling shutter efekat...
--- End quote ---
Taj efekat je mnogo izrazeniji pri kracoj ekspoziciji po jakom dnevnom svetlu, nego nocu sa duzom exp.
tibeteagle:
Bojane, ako još razmišljaš o lakšoj kameri, pogledaj ovo.
Na sreću iz aspekta težine, polako se smanjuju mase boljih kamera koje prave i dobar video zapis. Evo jedne dobre nove kamere za koju ne treba daleko ići. Ova izvedba sa fiksnim širokougaonim sočivom je dobar za MK-re. Izgleda da će teška prizma i mehanika i u profi foto kameri polako nestati i zameniti je veliki displej.
Nikon 1 J1 foto-video kamera teška je ispod 300g i deluje veoma :jaki:
Na jutjubu se mogu pogledati sample video.
djbojan:
Dobar je,
ali mene zanima samo kvalitetan snimak, a ovo treba probati kako radi, a da se igram sa 450eu , neka,
sacekacu na popuste za novu godinu i pazaricu GH2
dandi:
Tesko ces kupiti novo telo za 450eur... GH2 je definitivno best buy otkad se pojavila pa do sad, ipak mozda da razmislis o GH3 koja treba da se pojavi u prodaji. Osim sto ima bolji kodek od hakovane gh2, takodje snima i 1080p50f sto je poprilicno velika razlika u odnosu na 720p50f narocito kada softverska stabilizacija pojede ivice snimka
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version