AERIAL PHOTGRAPHY > FOTOGRAFIJE i VIDEO SNIMCI
Malo bolja kamera za FPV - misljenja
dandi:
--- Quote from: nebeski on October 18, 2012, 11:52:01 AM ---Ima smisla ako nekome treba snimanje na samoj letelici.
Ta kamera ima i slot za SD kartice a mislim da se na AV izlazu nalazi SD a ne HD signal.
--- Quote from: dandi on October 18, 2012, 11:08:18 AM ---Nema smisla uzimati HD kamericu za FPV ukoliko se ne uzme i neki HD transmiter, a to trenutno povecava cenu za nekih minimum 1000EUR
--- End quote ---
--- End quote ---
slazem se ali sam stekao utisak da coveku ne treba za snimanje vec da gleda dok leti...
druga stvar, nemojte se opterecivati sa rezolucijom ovih kamerica, 600tvl linija je overkill za vecinu monitora koje ces koristiti jer sd monitori obicno su rezolucije do 480...
dandi:
i razmisli o nekom sirem objektivu, recimo 2.1mm
nebeski:
Ja sam do sada leteo sa GoPro I i koristio live feed sa njega.
Na novi avion koji sklapam (Skywalker X8) cu da stavim Sony kamericu na pan/tilt a GoPro opciono da koristim samo za onboard snimanje.
GoPro I ima problem sa sa slabim svetlom, ima malo kasnjenje u slici i generise smetnje na UHF-u pa ga ne preporucuju za rad sa LRS sistemima.
Za ovu kamericu sam nasao dosta odlicnih komentara a i AK ima istu takvu pa sam je narucio.
Ja sa njom nisam leteo (doduse pratio sam Alena na drugim naocarima i slika mi je izgledala sasvim ok i u predvecerje).
Tako da je Alen kompetentniji da iznese direktne utiske posto je dugo koristi.
Sto se tice naocara, njih moras da probas da bi stekao utisak. Ja imam FatShark Dominator a probao sam i FatShark Base.
Prve imaju bolju sliku i FOV 32 stepena druge malo losiju sliku i veci ugao ugao od cini mi se 46stepeni.
Zbog cega ti je bitno da ti FPV kamerica daje 16:9 sliku? Uzmi u obzir da ce ti sve naocare i FPV monitori imati crnu neiskoristenu povrsinu iznad i ispod slike kada je ona u formatu 16:9 tako da ce i onako relativno mala rezolucija biti lose iskoristena.
--- Quote from: horten on October 18, 2012, 01:13:44 PM ---Nebeski, pretpostavljam da je imas i da su ono tvoje slike? Sta kaze praksa? Kroz sta ti letis? Cini mi se da ova nema nikakvo kuciste? Mozda jedino pokusam naci nesto sto daje sliku 16:9. Da podsjetim, u finalnoj varijanti mislim kupiti neke naocale, ali u zivotu nisam "pogledao" kroz nesto takvo, pa sam ne znam kakvu sliku projektuju i ne znam isplati li se 16:9. OSD sa barem onim osnovnim bi isao obavezno. Opet bih zamolio nekog iskusnije za savjet. Dakle, kamera ovog tipa, ali da je 16:9.
Sve su prilike da ce danas sa racuna otici 50-60, a mozda i vise USD.
--- End quote ---
horten:
Bra'o!
Zbog cega ti je bitno da ti FPV kamerica daje 16:9 sliku? Uzmi u obzir da ce ti sve naocare i FPV monitori imati crnu neiskoristenu povrsinu iznad i ispod slike kada je ona u formatu 16:9 tako da ce i onako relativno mala rezolucija biti lose iskoristena.
Taj mi je odgovor trebao. Rekoh da nemam pojma koja je projekcija u naocalama. Bilo mi je bitno jer je je, cini mi se, "ljepse" gledati na 16:9, ali ako imamo crno gore i dole, onda dileme nema.
horten:
Zaboravih!
Nebeski, jel' kamera dodje bez crnog, plasticnog kucista? Ako je bez njega kako je postavis na pan/tilt?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version