RC MULTIKOPTERI > OPREMA ZA MULTIKOPTERE

Nejednaka brzina motora

<< < (2/3) > >>

miša2002:
Da ne bude zabune, ovo

--- Quote from: miša2002 on October 09, 2012, 03:14:09 PM ---......
Nema veze da li je elisa push ili pool, samo je bitno da tačno upišeš u tabelu, koja je koja !
.......

--- End quote ---
se odnosi samo na merenje, a ne na konkretan raspored na kvadu !!!

ivanmagd:
Cek bre malo, a sta se dogadja sa obicnim trimovanjem?  mmmm

Kazes da stalno bezi u jednu stranu, ajde napisi jos nesto, koju stanicu koristis? Kad probas da trimujes ima li efekta? Uspes li uopste da ga podignes od zemlje ili ne? Jesi li siguran da se motori okrecu u pravu stranu i jesu li rotacije rasporedjene pravilno?
Imas li iskustva u letenju quad-a ili ti je ovo prvi rc uredjaj?

Ajde malo pisi pa da vidimo....

P.S. Ako nista ne uspe imamo mi neke poznanike u institutu Lola pa da ga pogleda tim naucnika...

djbojan:
a da li si mozda kalibrisao gyro-e ?   Ili ne znam sta ima da se podesava i kalibrise,

nema to veze sa ESC-ovima, oni ne mogu na taj nacin da uticu na naginjanje, njima kontroler zadaje gas i pegla letelicu, znaci tebi kontroler brljavi, neka kalibracija,

aj slikaj centralni deo blize, gde ti je kontroler, da vidimo vesanje plocice i quada, i slikaj ceo quad iz 2-3 ugla.  4e

Baky:

--- Quote from: djbojan on October 09, 2012, 06:50:24 PM ---a da li si mozda kalibrisao gyro-e ?   Ili ne znam sta ima da se podesava i kalibrise,
--- End quote ---
Kalibrisao sam gyroe po uputstvu koje ide uz Arducopter. Jedino što mi sad pada na pamet je da ovo vešanje ne drži pločicu paralelno sa quadom i da zbog toga nastaje razlika. Probaću da proverim, pa javljam.

--- Quote from: djbojan on October 09, 2012, 06:50:24 PM ---aj slikaj centralni deo blize, gde ti je kontroler, da vidimo vesanje plocice i quada, i slikaj ceo quad iz 2-3 ugla.  4e
--- End quote ---
Evo:

--- Quote from: ivanmagd on October 09, 2012, 05:54:00 PM ---Cek bre malo, a sta se dogadja sa obicnim trimovanjem?  mmmm
--- End quote ---
Reaguje na trimovanje, ali ne mogu nikako da postignem da stoji mirno. Čim povećam throttle, počinje da ide u suprotnu stranu od ove na početku.

--- Quote from: ivanmagd on October 09, 2012, 05:54:00 PM ---Kazes da stalno bezi u jednu stranu, ajde napisi jos nesto, koju stanicu koristis? Kad probas da trimujes ima li efekta? Uspes li uopste da ga podignes od zemlje ili ne? Jesi li siguran da se motori okrecu u pravu stranu i jesu li rotacije rasporedjene pravilno?
Imas li iskustva u letenju quad-a ili ti je ovo prvi rc uredjaj?
--- End quote ---
Koristim Turnigy 9X sa ER9X firmverom. Elise i motori se okreću u pravu stranu (po uputstvu za arducopter), proverio više puta.

Ovo mi je prva RC letilica, vežbao sam se na quadu u simulatoru. Možda to nije najsrećnije rešenje, ali ne verujem da bi trebao da bude ovoliko nestabilan.
Mišo, probaću ovaj metod za vikend pa da vidim šta će da izađe iz toga.

Hvala svim na pomoći!

djbojan:
A reci mi, odakle ti ideja da izolujes tu plocicu od frejma ?  mislim na taj us.ani sundjer,

Skini taj shit i stavi plasticne odstojnike, i udri na svaki cosak srafove po 3mm i mora da leti.

Zato ti se i naginje, jer nije ravno plocica u odnosu na frejm koptera.

aj pisi sta si URADEO  ()-()

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version