AERIAL PHOTGRAPHY > FOTOGRAFIJE i VIDEO SNIMCI

Kablic za FPV

<< < (2/2)

miša2002:

--- Quote from: conestef on November 24, 2012, 01:42:51 AM ---.......
..e sad mene zanima koji pin (boja kablica) je zaduzen za video?
.......

--- End quote ---
Raspored pinova na 2,5mm džeku je:
Drugi prsten, od vrha, je video. Prvi i četvrti su levi i desni audio kanal, a treći je masa.
Video kablić je obično žute boje, a audio bele i crvene !
Inače, to je standardni kablić za "SONY" kamkordere.

djbojan:
Nokia telefoni koriste tv-out kablove sa 2,5mm dzekom, ja sam greskom kupio za drugara i stoji mi bezveze.

A sto se tice setup-a mislim da tebi taj video link je malo krenuo u vecna lovista, kod mene je setup kao na slici ispod i radio iz prve, sto bi kaz'li englezi "OUT OF THE BOX"

Ako ti ne podje za rukom da proradi, posalji mi da vidim sta se moze uraditi....  :pop:

;namig

Nokia tv out cable

miša2002:

--- Quote from: conestef on October 29, 2012, 11:56:29 PM ---Hvala, probacu sa tropinskim koji imam negde, pa ako ne bude funkcionisalo ( a cini mi se da nije htelo kada sam pokusao prosli put) kontaktiracu vas za tu drugu polutku kabla :)

--- End quote ---

Ako je raspored pinova, kako je Bojan naveo tj kao kod NOKIE, onda si, upotrebom tog tropinskog kabla, kratko spojio video signal sa masom i ...
A, ako je kao kod SONIJA, onda je desni audio kanal spojen sa masom, a to uglavnom, nema nikakvih posledica, jer ga često i uopšte nema...

conestef:
E meni su oba video linka stigla da su ima switchevi na Tx-u na gore pomereni, a tebi Bojane su na dole...sad cu da probam...

Imam onaj najobicniji kablic, nije ovaj kao za Nokiu...i to je i mene zbunilo jer znam da je zuto za video, ali na ovom kablicu nije tako jer je zuti treći prsten tj. masa...

Hvala :) sad ću da testiram sve to...imate pivo od mene kada se vidimo :)

shone:
imao i ja problem sa 2.5 mm 4 pina pa porucio ima viska ako treba

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version