RAZNO > AUTO / BRODO MODELI
Pomoć oko motora Kyosho GXR18
smidth:
Imam problem sa Kyosho motorom GRX18 na 1:10 Kyosho DBX 2.0.
Motor je kompletno raštelovan. Bivši vlasnik je posle pregorevanja svećice (kada nije mogao da ga upali) pomislio da treba da pokuša sa štelovanjem dizni tako da je napravio kompletno s..nje. Gorivo je Sajkovo 20%, svećica midijum B5.
Kada se motor upali urla sa najvećim gasom i šta god da uradim ugasi se. Predpostavljam da je tako stravično i pregreje, tako da mi je izgorela i svećica.
Dali neko od dobrih ljudi i ynalaca može da mi pomogne ili da mi da uputstva gde je tačno postavka Idle screw LSN (Low speed screw) Leerlauf šrafa (oznaka 5. na slici dole na linku)?
Mogu, naravno da dodjem i donesem auto kod stručnjaka da mi našteluje karburator.
https://www.dropbox.com/s/1hm1mrij8s1h88o/Karburator.pdf
Hvala.
zajko:
Probaj nesto ovako:
1. Zavrnes low diznu do kraja koliko ide u pravcu okretanja kazaljke na satu, zatvoris dovod goriva,
pa onda odvrnes, (suprotno od kazaljke na satu) za 2 1/2 kruga (krug 360 stepeni), otvoris dovod goriva
2. Zavrnes high diznu do kreja, koliko ide u pravcu okretanje kazaljke na satu, zatvoris dovod goriva,
pa onda odvrnes, (suprotno od kazaljke na satu) za 2 3/4 kruga (krug 360 stepeni), otvoris dovod goriva.
Ovo je konkretno kako Losi fabricki steluje karburatore na svojim modelima, kako ih isporucuje kupcima i sve to savrseno radi, za razradu.
Ali mislim da svi oni imaju isti ili slican princip pocetnog stelovanja karburatora.
Ne bi bilo zgoreg pogledati malo i UPUTSTVO, koje si dobio uz auto...
Kasnije, nakon razrade, 7-10 pazljivo potrosenih rezervoara obicno je potrebno malo zatvoriti gorivo, kad kazem malo, poredeci opet sa casovnikom, u pravcu kretanja kazaljke na satu , za 1-2-3 sata, podeoka ako imas 24 u satu.
Sad dosta toga zavisi i od svecice ako nije originalna, a kako sam shvatio nije, i dosta zavisi od temperature vazduha i vlaznosti.
Ako je moje gorivo onda je to metil alkohol, 20% nitra i 18% MOTULA Micro 2T, jako je crvene boje. i to je OK.
Pozdrav Zajko
JLZ:
Ako nemas upustvo, skini ga odavde
+ ovo sto je Zajko rekao
duke:
Svaki proizvodjac ima svoja podesavanja dizni,mozda se neka slazu ali treba obavezno proveriti,eee i to sto ti zaurla kad palis,proveri da se nije zaglavio karburator ,ostao skroz otvoren,drugaru se to prosle nedelje desilo na novom monsteru,fabricki je dosao zaglavljen pun gas :sljus kad ga je upalio (:sok:).
zajko:
sad sam citao uputstvo Kyosho, kao sto rekoh jako su slicni
i kog njega je low dizna 2 1/2, ali je i high dizna 2 1/2....
uvek je bolje da budu odvrnute i da ima viska goriva, nego da ga nema, mislim da po opisu koji si dao treba da uvrnes odvrnes obe dizne, ali je najbolje da krenes redom, zavrnes do kraja i obe odvrnes 2 1/2 kruga, a da vidis sta se dogadja, i kad nadjes da lepo radi, zagrejan, max. broj obrtaja i tek onda odvrni HIGH diznu za 1 cas, znaci 24 deo kruga da mu das jos malkice vise goriva.
i gledaj da to radis na nekih bar 10 stepeni spoljne temperature.. kad lepo radi treba da ima oko 100 stepeni C, pa i do 130 C.
pozdrav
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version