RAZNO > AUTO / BRODO MODELI
Pomoć oko motora Kyosho GXR18
smidth:
Vhala vam JLZ, duke i Zajko (izvini za ono S)
Sve ovo sam radio što ste predlagali, ali nisam uspeo da održim rad motora pod gasom dok se kompletno ne ugreje i onda da probam da ga fino doteram. Uglavnom kada se upali, počne da radi normalno i onda zaurla, pojavi se velika količina mehura u rezervoaru i predpostavljam da uvuče previše vazduh, što dovodi do pregrevanja motora. Tako mi je izgorela svećica.
Nisam prethodno napisao da sam izčitao dosta toga, da imam original uputstva i da sam radio po preporuci proizvodjača, a da sam na engl. forumu pročitao preporuku njihovog člana da se dizne odvrnu do kraja-ruba i onda se zavrnu 2 HSN tj 2,5 kruga za LSN. Imam utisak da je ceo štos u šravu ler gasa i to ću probati večeras. Momci hvala i obaveštavaću šta sam radio.
Bigneda:
Imas u uputstvu za taj motor na Kyosho sajtu detaljno kako se postavljaju dizne za taj motor, ali recimo iz secanja bi rekao da je HSN 2.5-3.5 kruga odvrnuta a donja je u odnosu na poravnatu ivicu karburatora 0.8-1mm unutra.
Taj motor bi trebalo da se jako lepo steluje kada je sve u redu sa njim, ono sto bih ti savetovao je da ga prvo prekontrolises: luft u klipnjaci JAKO BITNO !!!, i dihtovanje samog motora ako negde falsira nikada ga neces nastelovati. Klipnjaca im je jako osetljiva posto je preuzeta sa manjeg modela GXR15 bez dodatnog ojacavanja, nova kosta oko 15tak eu i treba je redovno menjati.
Ako nisi siguran da sam stelujes javi se ja cu ti to pregledati i nastelovati, naravno kolegijalno bez nadoknade ;)
smidth:
Bigneda hvala ti puno na predlogu da mi direktno pomogneš. To bi mi najviše odgovaralo, obzirom da nisam baš dobar poznavalac glow motora.
Kada i gde bih mogao da se obratim?
063-242 638
Bigneda:
U toku dana na relaciji NBGD-Autokomanda, napunis grejac poneses malo goriva i model pa ce vidimo o cemu se radi ;)
0637178266
JLZ:
Ako je klipnjaca, ima jeftinije :)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version