AERIAL PHOTGRAPHY > FOTOGRAFIJE i VIDEO SNIMCI

Moj drugi FPV projekat - EasyStar

(1/14) > >>

zgrujic:
Odakle da krenem, elem od pocetka...

Sta je tp FPV?
First Person View ili u prevodu pogled iz prvog lica.

Ovo je nastavak topic-a FPV moj prvi projekat. Steceno iskustvo je primenjeno na EasyStar-a koji toplo preporucujem za ove poslove... Multiplex je stvarno napravio vrhunski model za pocetnike koji je ujedno idealan za FPV letenje. Zasto? Ovo je stabilna jedrilica - lako se vozi, propeler se nalazi iza krila (pusher) - ne ometa pogled kamere, elapor upija sve vibracije, moze da ponese 200-300g extra tereta...

Juce (16.11.2008.) smo imali prvo FPV letenje. Dozivljaj je bio fantastican! Jos uvek mi je pred ocima pogled odozgo sa oko 200m visine na Adu ciganliju, Savu, NBG, splavove... Model se ljulja, dize ga termal... Ja se ljuljam ocu da padnem sa one male Lazine stolice...

Za pocetak evo par slika (vidoja nema), a kasnije cu opisati i prikazati kako je sve sastavljeno i koje komponente su na modelu i na zemlji.

Komplet setapModel sa kamerom i
predajnikomLazo u niskom preletu

dule:
Ja sam bio prisutan u nedelju i mogu reci samo reci hvale.Mene je odusevila sprava.
Video link stabilan,odlicno se vidi slika preko naocara,sve u svemu odlicno.
A tek kako izgleda sletanje...
Svaka cast momci!

GILE:
Pridruzujem se cestitkama, neverovatan dozivljaj, sedis na zemlji a oci ti gledaju savu iz pticije perspektive.  ()-() A tek sto mi je drago sto sam to doziveo pre Laze  :hehe

fenix:
Svaka cast :)aplauz pridruzujem se cestitkama.Pratio sam tvoj prvi projekat koji je puno obecavao,pa uslijedi malo zatisje pa drugi projekat.Svaki pocetak je tezak ali se iz svega toga izvuce mnogo toga korisnog i trasira se put za ubuduce.Posto sam i ja u slicnim projektima,kada vidim snimak poslije letenja odusevljenju nikad kraja,a mmogu zamislit kakav je tek ovo osjecaj.Sa nestrpljenjem ocekujem nastavak posta gdje ce biti detaljnije opisane komponente koje su potrebne za ovaj spektakl.Do tada sretno  i jos jednom svaka cast  ()-()

SABURO:
Svaka čast Grujiću i Lazi. Projekat je krajnje fenomenalan i fascinantan. Slika na naočarima je mnogo dobra i jako stabilna.
Sve pohvale na njihov račun.
 :)aplauz

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version