AERIAL PHOTGRAPHY > FOTOGRAFIJE i VIDEO SNIMCI

Moj drugi FPV projekat - EasyStar

<< < (3/14) > >>

Zdravko:
Drago mi je da ti je stigao hardvercic i nadam se da ces biti zadovoljan.
Mozda bi mogao da koristis neki program za snimanje, npr. IU VCR ili sl.
Kod njega mozes u real time-tu da snimas bilo kojim kodekom koji imas
instaliran. Naravno treba solidna masina da to postigne.
Pitanje je samo da li ce podrazati ovaj USB.
Srecno...

zgrujic:
Evo kako izgleda sletanje:
http://video.google.com/videoplay?docid=1690114905059186970

Ovo smo snimili u subotu 04.04.2009. Ekipa: glider, lazo i zgrujic. Snimak ipak gubi kad se stavi na net, a i snimljeno je u maloj rezoluciji 320x240. Nemam danas vremena da sve to sto smo snimili malo izmontiram i okacim, pa ce za koji dan biti jos jedan video.

Utiske jos nisam uspeo da saberem, posebno nakon leta u nedelju (koji nazalost nije snimljen) kada se model sam u termalu popeo do neslucenih visina! Lazi je trebalo vise od 5 min da ga dovuce na sletanje. Stvorili smo cudoviste!

fenix:
 :)aplauz jos kad se ubuduce doda malo muzike pa se to odgleda uz  (:beer:) Samo naprijed  (pijemo)    (<--)

Lazo:
Daklem, kako reče Zoran, stvarno je šteta što u nedelju nismo imali LapTop sa nama da bi snimili taj let. Termika je bila izvanredna, vreme sunčano bez sumaglice i oblaka, a ja lep, ljudi moji lep, tek onako orošen sa po koju kaplju znoja... Nego da se veatimo temi. Elam, EasyStar je popeo toliko da golim okom nije nikako mogao da se vidi. Video naočarima nisam mogao da procenim koja je baš visina bila, jer objektiv je širokougaoni, pa je perspektiva izmenjena. Naravno da preterujem kada kažem da mi se učinilo da vidim Valjevo, ali je visina bila stras boža. Zoran je uspeo da ga vidi, i to na granici vidljivosti, tek posle par minuta snižavanja pod uglom od tridesetak i jače stepeni (skoro pa obrušavanje).
Posebno bih naglasio da je video link svo vreme leta (sleteo sam negde oko tridesete minute) radio beasprekorno. Samo se retko, kada je nepovoljan položaj antene video-predajnika prema prijemniku, za sekundu-dve pogorša kvalitet slike, ali je i onda slika apsolutno upotrebljiva za let. Zoran je takođe još poradio na softveru i hardveru žiroskopa, pa sada kamera veoma lepo prati pokrete glave. E tek to je pravi doživljaj. Imaš komletni utisak da si u kabini, a orijentacija u prostoru je potpuna jer nemaš "tunelski", već pogled na sve strane.
E, ima tu i jedna ozbiljna falinka. Prolaznicima i posmatračima izgledaš kao kompletan idiot sa jaknom preko glave (zbog zamračenja) i stanicom u rukama, a na nebu - ništa. Bilo je par puta i prilično religiozno, jer su se neki prolaznici krstili u čudu, uz mrmljanje nečega čije značenje nebih želeo da znam.

Biće na ovu temu sigurno još.

Pozdrav

GILE:
Kao prvo cestitam Zoranu ali nemogu da shvatim kako moze da da takvu spravu onom Lazi lepotanu  :hehe

--- Quote ---izgledaš kao kompletan idiot sa jaknom preko glave
--- End quote ---
Lazo uze mi rec iz usta  ()-()

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version