RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

OKTO - homemade frame

(1/2) > >>

djbojan:
Planirano je da koristim Wookong na ovom okto-u, ali posto imam slobodnu plocicu mikrokoptera, jednu original i jednu kopiju, probacu prvo sa kopijom MK, da vidim kako ce se ponasati u letu, pa sa originalnom i na kraju mislim da ce ipak Wookong m, da zavrsi posao.  Ne bih da kupujem gps i dodatke jer sta ce mi dve kompletne mashine a ne letim ni jednu bar iole da se isplati trud i rad.

NEgo skoro sam pri kraju sa frejmom, pa me zanima koju konfirugariju je bolje odraditi da bi dobio dobre rezultate pri snimanju iz vazduha, na primer sa GH2, stici ce za koji dan.

I  ili  V  ???

danko:
Mislim da je bolje da ideš na V varijantu, jer u slučaju I varijante motor M5 će ti biti najopterećeniji, a u V varijanti će se to opterećenje deliti na M5 i M6.

gizmo:
Ako je sve dobro izbalansirano mislim da nema razloga da neki motor bude optereceniji od ostalih.
Bojane, vodi racuna da WKM moze da "vozi" okto i gimbal samo ako imas Futabu i S-bus.

danko:
Meni je na hexi M4 motor (suprotan od crvenog rigera) najopterećeniji jer on najviše radi od svih pošto on stalno gura hexu napred, i samim tim je najrazdrndaniji.. Kada sam ih balansirao, M4 primetno više zuji i nisam uspeo uopšte da ga balansiram za razliku od ostalih.

djbojan:
Gizmo znam za wookonga da ima manjak portova, a cak se mislim da upravljanje kamerom bude posebno posto imam posebnu plocicu MK FC 2.1 ME, i moze se fleshovati sa Slew rate softverom.

Sve je u pripremi, uskoro realizujem ali sam malo utanjio sa slobodnim vremenom.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version