RC MODELI AVIONA - SUS > MOTORI GENERALNO

OS max 21 ex - konzervira - pokretanje

<< < (4/7) > >>

GILE:
Sta zoves usisni kanal?
Gde tacno prska gorivo?
Kada si sklapao motor pre stavljanja glave na koliko milimetara pre gornje mrtve tacke klip podglavljuje malo kao zaribava?
Koje gorivo koristis (ima li ricinusa u njemu) ?

firebird:
Pa mislio sam na usisni kanal za vazduh tj. grlo karburatora, ono glavno koje se vidi spolja, ovo gde se na prethodnim slikama vidi kao jedna crna gumica.
Gorivo sam dobio i rečeno mi je da je 20% nitro, sa ricinusom naravno.
E gorivo prska napolje, pravo kroz to grlo, a kapiram da tu treba da pravi vakuum i uvlači vazduh...
Nisam sad siguran ovo što si me pitao kod sklapanja na koliko podglavljuje, nisam to primetio..
Sad sam već sve sklonio sa strane pa ću sutra da nastavim, inače kad upali i dok radi vreči ko nezdrav, ali dok stignem da pomerim polugu gasa malo  on se već ugasi, i tako opet...

p.s. evo malopre dok sam pomerao auspuh vidim da iz njega kaplje ulje, onako gusto, malo redje od meda...

tibeteagle:
Skini onu crnu cev sa ususnog kanala karburatora. Proveri zaprivanje na vratu karburatora. Olabavi stezne šarafe, stisni palcem od gore jako i tako stegni.
Iglu otvori 2-3 kruga i kada upali polako zatvaraj dok stabilno ne radi na maksimum gasu. Teško je paliti motore sa zamajcem, ako se još ne zna režim rada. Elisa bi puno pomogla, jer ćeš ovako puno da se mučiš dok ne pokreneš.

djbojan:
A reci mi, jel ti imas crevo koje sa auspuha ide na rezervoar, kako bi dok motor radi, pritisak gurao gorivo iz rezervoara u karburator, jer to nije sistem koji sam vude tako lako ?

kao ovo gornje na slici, iza motora

A jos pritom da znas, to sto sad probas napolju, to ti nije nikakvo merilo, stavi to sve na camac i tamo ga pali dok je u vodi, elisa je inace kao neka vrsta zamajca i opterecenje i to dobroopterecenje.

I jos pri tom trosi, tri do pet puta vise neko isti motor na avionu !  ;namig

firebird:
e nisam povezao crevo od auspuha do rezervoara jer na auspuhu ne postoji taj prikljucak, ja sam mislio da će sistem da vuče gorivo svojim vakuumom, tako je čamac i stigao. Rezervoar sam postavio tako da je gornji nivo goriva oko 10mm iznad karburatora, jedno crevo ide u njega a drugo je slobodno da ulazi vazduh.
Ja sam mislio tek kad mi sve to stabilno proradi da ubacim u camac i vodu pa onda fino stelovanje...
Probacu danas da napravim snimak.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version