RC MODELI AVIONA - SUS > MOTORI GENERALNO
OS max 21 ex - konzervira - pokretanje
djgorandj:
posto sam sagledao sta mi sve treba - odustajem od nabavke, rado cu ga prodati pa ko zeli evo cene 60 eura za ovakav motor. Dodatne slike mozete zatraziti, pitati sta Vas zanima. Moj tel 0653399363 ili pm.
milos78:
rado bih ga kupio ali mi treba 2 kom ista za camac. mogu reci da je motor ok na izgled sve dok se ne upali i cuje kako radi i koliko ima lufta ako ima...
firebird:
E od juce je motor presao kod mene zajedno sa camcem (yay). Nisam ga kupio vec sam ga preuzeo kod sebe da ga sredim, motor odkonzerviram, razradim i nabavim ostatak komponenti, rezervoar, filtere, creva..., pa kad sve proradi idemo zajedno na jezero da vidimo hoce li nam izmamiti osmeh.
Ovo mi je prvi glow motor koji mi je dosao u ruke pa nemam pojma ni kako cu to sve da izvedem mmmm ?
1. pitanje : mogu li za odmascivanje i skidanje konzervansa da koristim nesto drugo, na raspolaganju imam etil alkohol, nitrorazredjivac, petrolej i wd40? , razlog je jednostavan jos uvek nemam predvidjeno gorivo za ovakav motor a nisam sad u situaciji ni da ga kupujem a trenutno vremena imam dovoljno pa reko da se polako zanimam u vecernjim satima.
2. nisam bas imao uspeha sa nalazenjem nekog uputstva za ovaj motor pa bih zamolio iskusnije da mi objasne koja je tacno vrsta goriva koja se koristi, nalazio sam da je 10-30% nitrometana ali mora da ima neka zackoljica oko smese za razradu i prve startove i za redovnu upotrebu.
eto za sad toliko, pa dajte savete i predloge..
pozdrav, odo sad opet da ga motam po rukama i zagledam (photograf)
scirocco:
Ja licno ti nebih preporucio 30% nitra iz vise razloga:
-Prvi je, taj procenat se koristi u takmicarske svrhe i znatno skracuje vek motora.
-Za veliki rocenat nitra moras imati hladnu svecicu-zargonski receno,to automatcki povlaci druge stvari.
Moje licno misljenje koje nemora da bude tacno je da ti je 10% nitra sasvim zadovoljavajuce za to sto ti treba.Motor ce ti lepo paliti,imace dobre obrtaje,dobro ce drzati ler,i naravno ono naj bitnije je da nece stetiti motoru.Nije potrebno neko preterano znanje i umece za razradu,to su razlicita iskustva i misljenja.Naj lakse je kada imas fabricko upustvo pa se pridrzavas toga ali posto ga nemas evo par smernica.
-koristi fabricki miksovano gorivo
-kada upalis motor nasteluj mu na igli za smesu malo bogatiju smesu i pusti ga da potrosi 100ml gr goriva do 1/3 gasa.
-obavezno zakaci hladjenje ili vozi gliser u tom rezimu rada
-kada to potrosis pusti motor da se ohladi totalno i ponovi proceduru sa 2/3 gasa
-motor pusti da se ohladi totalno i ponovi proceduru sa kratkim dodavanjem gasa na ful turu
-Ako si ovo sve ispostovao kako treba, motor bi trebao da ti ima blago povecanje ler gasa u odnosu na prvo palenje
-Trudi se da ti prvi radni sat motor ima blago bogatiju smesu nego sto mu je potrebno cisto radi preventive
U principu,sve sto je trebalo da nalegne-naleglo je u prvih 10-15 min rada,ostalo je cisto da se ispostuje radi preventive.Kada bi se motori tako trosili kao u dugim razradama, nijedan od njih nebi trajao vise od 2 kante goriva.
Ovo su cisto moja iskustva,naj bolje je da pitas jos nekoga pa da izvuces svoje misljenje.Vise glava je uvek pametnije od jedne. (pijemo)
firebird:
Evo ovako izgleda motor komplet sa auspuhom
poceo sam da ga rasturam da vidim u kakvom je stanju unutrasnjost
ovi crveni tragovi koji se vide na radilici nisu korozija vec neka crvena lepljiva masnoca
kraburator deluje takodje cisto i umazan istom masnocom, os max 2D
svecica nemam pojma koje je oznake, deluje nova
auspuh je neki iz dve komore, os max 883
deluje cisto
e sad ono sto me zabrinulo je da sam primetio ostecen dihtung na poklopcu motora
mozda ovo i nije toliki problem, da stavim onaj crveni silikon-hermetik?
Prvo cu da ga natopim alkoholom , onako kako je T.E. objasnio, i razmrdam. Cuo sam se u medjuvremenu i sa Mishom i on mi je objasnio jos par stvari.
Toliko za sad, razmisljam o sistemu za hladjenje dok motor bude na dasci i u razradi mmmm
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version