RC MODELI HELIKOPTERA > HELIKOPTERI - IGRAČKE

Lama V4

<< < (3/6) > >>

milomirts:
stigla mi je nova lama v4 kad je podizem stalno okrece rep ulevo,podesim trimer ali posle ona pocne ponovo da okrece nalevo pa je vracam preko palice
u uputstvu pise kako pomerati GAIN za to ali mi nesto slabo ide stalno ima neko neobicno pomeranje cas povuce napred cas nazad ponekad levo-desno ali sve u svemu nikako da ga smirim
stalno mora na palice da ga vracam.jel moze neko da mi pokaze kako bi trebalo za taj heli da se podesi GAIN i PROPORTIONAL na resiveru ako bi mogla slika da se to vidi
pa cu posle na trimere da dovrsim podesavanje jer me izlude ovo sto bezi,stvarno neznam vise sta da mu radim

dzoni:
Da li si je trimovao dok hoveruje ili dok se vrti na zemlji?

milomirts:
probao sam na zemlji i taman ga zaustavim ali posle kad je podignem on polako krece da se okrece na levu stranu i to na trimer ali u uputstvu pise ako trimer
nemoze da ga zaustavi onda okretati gain ulevo ili udesno da se skroz zaustavi.ako znas otprilike kao se steluje za taj heli gain i proportional bio bih zahvalan.

dzoni:
Pazi, taj gain je koliko znam samo za podesavanje osetljivosti ziroskopa, tacnije sta ce sve da ti ispravlja... Na lami ne znam koliko je to sve ozbiljno i koliko se primeti razliika, sve u svemu, drzi ga za pocetak na polovini, ili ka plusu malo vise, probaj vise kombinacija.

Ono sto ja mislim da je kod tebe problem je to sto se ti uplasis kad se zavrti na zemlji i krene da mu "igra" rep, pa ga vec na zemlji trimujes, da bi uzleteo. To nemoj da radis, normalno je da ce da se cima na zemlji levo/desno rep, ili pretezno u jednu stranu. Zavrti malo rotor, cisto da ne poleti a da ima brzinu, verovatno je to oko 40% palice. Onda najednom dodaj jos 30-40% gasa da uzleti naglo, potom ga dovedi u neki hover 50-100cm iznad zemlje, pa ga tek onda trimuj. Znaci nikakvo trimovanje na stanici pre nego sto ga dignes u vis. Takodje, ako ga letis u kuci, imaj u vidu da ce vetar od rotora malo da ga seta, pa ti je najbolje da ga dignes na oko 1m pri trimovanju. Ipak on nema toliko jake motore da se suprotstavi svemu tome tako lako. Znaci nikakvo trimovanje pre nego sto ga dignes! Na mom heliju koji je slican lami je bila slicna situacija kao kod tebe, pri poletanju bukvalno zeli da pravi krugove na zemlji, a kad uzleti stoji sasvim ravno i ne ide ni u jednu stranu, samo sto sam vrlo brzo primetio da je jedino bitno da ga sto pre odvojim od poda i tek onda istrimujem ako ima potrebe.

milomirts:
ok,hvala na pomoci.probacu kao sto si rekao pa ce da vidimo sta ce da bude.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version