RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE

Pomoć oko Guppy-y

<< < (3/14) > >>

Milos 94:
Uroše,

hvala na primedbama. Sve što sam radio, radio sam na osnovu brda fotki koje sam skinuo sa neta. To o čemu govoriš se na fotkama ne vidi, međutim među njim nisam primetio da je neko to radio na takav način ... Ili nije slikao taj detalj. Uglavnom sam nalazio probušenu kocku sačinjenu od nekoliko komada balze od 6 mm. Tako probušenu kocka lepi se u vrh trupa. E sad, da li je buše pa tek onda lepe ili obrnuto - nisam uspeo da shvatim.

o ovome govorim

U uslovima u kojima radim, jedino moguće je bilo odraditi to tako kako sam odradio.

Moje pitanje je da li je pozicija koju sam ocrtao preniska? Bušenje sam zamislio krunicom 26 mm iako je prečnik motora 28 mm a da na meru dovedem turpijom ili da krunica bude 28mm?

Uros123:
Ja bih poziciju koju si nacrtao podigao za nijansu, jedino sto me ''plasi'' jeste debljina zida bocne oplate trupa koja ce ostati posle busenja :/ .

Milos 94:
Svestan sam toga o čemu govoriš I mene to pomalo plaši. Međutim evo par primera gde je ta oplata morala ostati jako tanka nakon finaliziranja prostora za I oko motora.

Mislim da je nemoguće ovako to svesti na meru a da oplata sa strane ne ostane tanka.

Ako motor nema puno vibracija, a ne bi smeo da ima, mislim da ovo može da bude prihvatljivo. Naravno, kod prvog pada će biti potencijalno veliki problem.

Uros123:
Pa tu smo gde smo, da ne filozofiramo puno, odradi tako pa ces videti uostalom moze se to ojacati kompozitima ;)

Milos 94:
Nastavio sam dalje sa gradnjom I nisam baš predaleko odmakao jer me koče nedostatci materijala - karbonska šipka 6 mm, šarkice za ruder I horizontalac (mislim da sam već pitao da li neko ima viška - nema veze ponavljam pitanje.

Od epoksi lepkova sam pronašao ovo:

spojio krila I dobio:

Krila su ojačana sa još po jednim rebrom od aviošpera 3 mm kao I letvicama od lipe. Naravno, za ta ojačanja sam saznao tek nakon što sam završio krila I zato štrče van plankiranog dela.

Na horizontalno delu T-repa ugrađene su plastične vođice za šrafove I žicu od servoa

Sastavljen je trup I prednji deo repa (ne znam kako bih ga drugačije nazvao) ali jo uvek nije sve obrađeno finom šmirglom.

Na kraju jedno pitanje: u unutrašnjost prednjeg dela repa ide karbonska šipka I praktično spaja trup I rep. E sad, negde nešto nisam precizno isekao (baš me čudi), I šipka će morati da uđe pod određenim naponom. S obzirom da je ipak reč o drvetu, da li će se taj napon vremenom smaniti?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version