RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE
Pomoć oko Guppy-y
Milos 94:
Ako nije problem, da razrešimo dilemo oko motora, mesta I hlađenja. Ti ćeš mi pomoći u tome.
Inrunner-i su, oni koje sam ja našao na HK, bitno teži od outrunner-a ili grešim. Nisam uspeo da nađem inrunner slične snage itd. Sve ovo ne znači da sam protiv.
Shvatio sam šta si hteo da kažeš kad je montaža outrunner-a u pitanju. I tu postoji rešenje. Ugradi se nosač unutar trupa a rupa se svede sa par prstenova od špera na širinu spinera I svima lepo! Barem ja to tako vidim na osnovu fotki
Još jedno pitanje: ne mogu da nađem 6mm karbonsku cev. U RC Srbija ih nema ali ima:
- aluminijumska cev 5.4 x 4.65 x 1000 mm I
- karbonska kvadratna cev sa okruglim presekom unutrašnjosti 6x4x 1000 mm.
Da li takva zamena dolazi u obzir ili da sačekam karbonsku od 6mm okruglu.
soprano:
E to sam hteo da vidim.Sad si ukapirao i ako imas resenje onda je to dobro.Zamisli da ti je stigao takav motor a ti se uhvazis za glavu jer nemas mesta gde da ga stavis.Sto se tise te karbonske cevcice od 6mm kroz nju treba da prodju koliko sam upucen dve zice za komande horizontalac i vetrikalac i uloga karbona je da da malo krutine u tom delu.
Ako ne mozes da ga nabavis ovde postavi pitanje na kupujem prodajem jer ne citaju svi ovaj topik.Sto se tice aluminijuma nemoj ni da pokusavas jer je on dosta tezi i nece da ti vrsi posao.Jedino ce da vrsi posao neka tankozidna plastisna cevcica koja ima tu dimenziju rupe ali meni nista trenutno ne pada na pamet.
Jedino mozda da odes do radnje koja prodaje stapove za pecanje pa da vidis tamo da li nesto mozes da uklopis,imaju oni svako jake karbone ali nisu kao ovi koji su bas za modelare.Znam da ih ima na HK-u jedino da porucis preko nekog
Milos 94:
Jedna od mana Guppy-a je problem sa repom jer se, navodno, lomi baš u tom delu gde ide karbonska cev. Ja bih tu malo ojačao priču sa kvadratičnom šipkom 6x6 mm a prečnik joj je 4mm isto kao i kod okrugle. Ne verujem da je neka bitna razlika u težini.
S obzirom da moja ptičica ima 209 g bez folije a sve što je ispod 500 gr RTF je super, mislim da neće biti prevelio opterećenje ugraditi ovu kvadratičnu umesto okrugle. Čak sam negde pročitao da se zazor oko okrugle cevi popuni pur-penom!
Ne razrešismo dilemu: outrunner ili inrunner?
soprano:
Pa i nije bas pravo resenje to sa kockastim karbonom.Jesi li mozda razmisljao sta ces da postavis od zica kroz tu cevku.Da li ce to da budu neke zice ili ces da koristis mozda neke sajlice tanke?
Milos 94:
Klavir-žicu. Samo ne znam debljnu I da li ona mora da ide kroz neki bužir ili ne? Ako ide kroz bužir da li se isporučuje sa ili bez bužira? I ne znam debljnu jer nigde nema u planovima. Obe ''trče'' kroz presek od 4mm I ne znam šta bi bio optimum debljine žice s obzirom na ''prostor''.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version