RAZNO > AUTO / BRODO MODELI
BlueTanga 69 1:10 4WD problem
zajko:
Sve si mu lepo rekao :)aplauz
Kazes iskusniji voze brendirane... tacno zato sto su se svi opekli sa jeftinim kinezima, pa ako ne platis na mostu, platis na cupriji, pa su nekako skapirali da ima razloga zasto su brendirani i da ta razlika u ceni... se vrlo brzo nadomesti...
Jedino si malo pogresio ovo nije sport... nego hobby... a i pretera ga sa onim "preskup sport"... to je moglo da se kaze pre jedno 5-6-7 godina, ali od kako udjose kinezi u igru cene su drasticno pale, a tu su i nove tehnologije i materijali.. pre 10-15 god. ovo zadovoljstvo se placalo u hiljadama DEM, tada... i sve je bilo na mnogo nizem tehnoloskom nivou...
Drugi je problem sto je kod nas 80% nezaposlenih i prosecna plata 15.000 ovih din. .....
Posmatraj zivot globalno i ruzicasto.. bice bolje mmmm (yay)
poz Zajko
trijanglafly:
Čim se organizuju takmičenja za mene je ovo je sport. Neko se bavi sportom radi rekreacije, neko iz hobija, a neko i iz interesa. Šteta što u ovome nema interesa nego samo ulaganje ali nikad se ne zna. Možda i kod nas sponzori uvide da nije interes ulagati samo u fudbal. Svaki hobi-sport je lep na svoj način i dokle god ispunjava čoveka treba se baviti time. I naravno problem je u medijima jer se ne omasovljavaju manje poznate aktivnosti.
Takođe, problem je i što u kvalitetnijim modelima dolazi oprema koju bi trebalo zameniti nešto savremenijom (brushless, esc, amortizeri )da bi bio konkurentniji na okupljanjima.
I da naravno welcome to SERBIA ()-()
matovic:
--- Quote from: rogy30 on December 27, 2012, 12:02:51 PM ---Pozz drustvo.
Uzeo sam bluetangu 69 polovnu, nakon dana i dana doveo sam je u red, ali kada stisnem gas na daljinskom napred ide oko 10-15 kmh a u rikverc malo brze sa tim da u rikverc napravi pola metra pa stane i tako ide malo po malo u rikverc.
Probao sam podesavanje stanice i speed conrolera preko reset gumba i uvek isto.
Zamenio sam zice na motru crnu i crvenu i proradila kako treba, ali sa obrnutim gasom i rikvercom na daljinskom.
Dalijinki je model modelcraft 511499 kristal 53-ojka
Zna li neko sto mi je ciniti?
Hvala!
--- End quote ---
Moze da bude sledece :)
- riknuo ESC
- nisi uradio ispravno setovanje "range-a" (neutral/full th/full reverse)
- neispravan servo pa ti brlja ESC
- neispravna baterija
- neispravna stanica/receiver
Ako imas zivaca, menjas jedno po jedno da vidis u cemu je problem... to su sve cari ovog hobija naravno.... pa kad ostanes bez zivaca tek onda kupis Losi, Mugen, Kyosho, itd... 4e
Svi smo to prosli :)aplauz
...i ako posle svega toga tvoj entuzijazam za ovaj hobby nije nestao e onda krece uzivanje! ()-()
Pozz!
rogy30:
Evo mene....
NAPOKON odvozano danas 1 sat tangu i ponasa ok za sada.
Zamenio sam zabice na konekcijama crni, zuti, crveni
Zice su povezane kako treba ( nisu vise obrnute )
proradio je na sledeci nacin
-upalio sam daljinski i postavio sve na srednje vrednosti
-reset na ESC-u pa sam upalio
-pocekao sam 10-ak sekundi
-stisnuo ponovo reset jedan zvuk u motoru
-onda ponovo dva zvuka u motoru
-onda opet tri zvuka u motoru
- i onda opet reset i pratio na ESC-u zelenu lampicu kada se ugasila i upalila crvena poceo je da radi
Posle toga sam podesio stanicu i radi....Yuupiiii
Naravno za sada.
E sada posto sam pocetnik primetio sam kada dam gas i pustim vidi se da koci motor dali tako treba ili.... ?
Decki hvala na pomoci.
magic:
--- Quote from: rogy30 on December 27, 2012, 10:44:37 PM ---E sada posto sam pocetnik primetio sam kada dam gas i pustim vidi se da koci motor dali tako treba ili.... ?
--- End quote ---
Ocigledno je uprogramiran na ESC-u tzv. drag brake, to znaci da motor koci kada se pusti gas, sve OK.
poz
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version