AERIAL PHOTGRAPHY > OPREMA

gde mogu da kupim mini kameru

<< < (4/7) > >>

srdjan012:
Ja sam nabavio ovu kamericu Blueberry HD Digital Video Camera http://www.blueberry-eu.com/main.php?action=filter&group=prod&producer=camera&subgroup=hdcam
Snimak nije los sobzirom da je rezolucija 720 x 480px, 30frames/sec.  izuzetno mi se svidja njen brzi odziv na promenu svetla i brza obrada frejmova u pokretu sto smatram da je jako vazno za snimak u letu.

Kamerica je u aluminijumskom kucistu (kao mala bateriska lampa), vrlo se lalo vadi iz kucista pa se moze "presaditi" u neko lakse kuciste ako se montira na manje ParkFly modele.

Anakin:

--- Quote from: srdjan012 on January 10, 2013, 07:30:25 AM ---Snimak nije los sobzirom da je rezolucija 720 x 480px, 30frames/sec.

--- End quote ---

Da li ovo znaci da je 720x480 generalno losa rezolucija?

nedbojsa:
To je SD rezolucija u doba HD rezolucije je ona mala ali za prikazivanje na CRT televizorima je ok.

Anakin:

--- Quote from: nedbojsa on January 14, 2013, 10:12:44 AM ---To je SD rezolucija u doba HD rezolucije je ona mala ali za prikazivanje na CRT televizorima je ok.

--- End quote ---

Znam ja, druze, jako dobro sta je to jer zivim od toga. Stvar je u tome sto rezolucija nije jedini parametar za kvalitet slike, iako je jako bitan. Svaki SD fajl napravljen ozbiljnom kamerom izgleda daleko bolje od HD snimaka napravljenih kamericama od par desetina dolara.

dandi:
Ne bih se mnogo opterecivao rezolucijom ukoliko planirate da je koristite za FPV, osim ako nemate neki HD transmiter (oko 1000eur) pa onda sama rezolucija igra vecu ulogu u svemu... Ovako je nebitno da li je kamera HD ili 4K ili sta god, obzirom da transmiter prenosi SD signal...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version