RAZNO > AUTO / BRODO MODELI

RC Auto Novi Sad

<< < (17/21) > >>

rogy30:
Kako moze biti sve dzabe?

Mogu biti samo pocastvovan sto sam upoznao ljude kojima nesmetaju buvljarski modeli.

Tog dana sam bio u odlicnom drustvu, proveo fenomenalno vreme i iskreno da kazem jedva cekam lepse vreme da to ponovimo (yay)  .

Tu bi i stavio tacku.

mirce:
Ćao trkači,

ne razumem se mnogo u RC autiće, ali imam par pitanja za novosadjane, a može biti i generalno za sve.

Gledao sam pre par godina na Motors TV kanalu emisiju o RC kolima. Tih epizoda ima i dan danas, emisija traje pola sata...

Konkretno u epizodi koju sam tada gledao, trkali su se mali RC autići formule 1, skale recimo 1:18 ili možda 1:24.
Nism siguran za razmeru, ali baš su bili mali, ceo auto stane na dlan...

Staza je veličine 8 x 8 metara, napravljena je od ploča, recimo iverica, na koje je nalepljen sivi itison.
Ivice staze su od creva za zalivanje bašte.

Pošto je sve to poprilično malo lako se rasklapa i sastavlja, ne traži neki preterano veliki prostor ni za držanje ni za trkanje, a trke su interesantne.
Sećam se da su na start - cilj liniji bile neke žice preko kojih su prelazile formule i tako se merilo vreme...

Da li takvih autića ima da se voze kod nas, kako se ta klasa zove i da li bi bilo zainteresovanih za tu vrstu trka.

Kola su naravno elektro i koliko se sećam sve je, sem baterije, integrisano u auto...

Pozdrav

Mirče

Bigneda:
Ima i kod nas jedna staza (za klasu veca od modela ali odlicno izgleda) mislim da je u vlasnistvu nekoga bas iz NS, prosle godine nesto pregovarali o otkupu tih modela i staze al eto odustali mnogo izadju pa smo se preorijentisali na vece po slicnim cenama ;)

To su recimo Kyosho dNaNo on-road modeli, izuzetno zanimljivi za trkanje-gledanje a jako malo prostora zauzimaju.

Nekako gledajuci preko te staze u zatvorenom bolje mi izgleda investicija u recimo 16-18 buggy modele tipa Losi mini 8eight koji u celom kompletu sa sve baterijama i punjacem kosta malo preko 200eu a staza se moze bukvalno smestiti u garazu i to od stapa i kanapa ;)

Navijamo da bar to zazivi kod nas za preko zime a ovi malisani za on-road izadju otprilike isto toliko a kad stane na dlan dodje ti da zaplaces od muke za cifrom datom u 50g plastike :)

mirce:
Pa jel ima tih malih Kyosho modela kod nas i da li sem Kyosho-a ima i od nekih drugih firmi?

Jel bi bilo zainteresovanih za trkanje?

Pozdrav

Mirče

Bigneda:
Ima zainteresovanih naravno :)

Sto se tice modela ima i drugih firmi sigurno, nego mi kad smo gledali sta cemo ovi bili najpoznatiji a i najlakse je da svi imaju isto zbog servisiranja i konkurentnosti ;)

Neko bas sa ovog foruma (dal je clan ili preko nekog clana) me je kontaktirao kad je video temu o nabavci tih modela i ponudio da otkupimo tu stazu i desetak modela valjda sad se ne secam...

Mogu probati da iskopam mail pa da prosledim ?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version