ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI
Pomoc?
JLZ:
--- Quote from: branek on January 07, 2013, 08:08:34 PM ---
--- Quote from: JLZ on January 07, 2013, 07:42:25 PM ---Bilo koji od ovih danasnjih :)
Kad su izbacili olovo iz kalaja, snizili su tacku topljenja. Zato danas ima veliki broj otkaza elektronike koja proradi posle prekuglavanja :)
--- End quote ---
Crveno je netačno. Bez olova, temperatura topljenja lemnih pasti u elektronici je povećana. I broj otkaza nema ništa sa tim.
Pozdrav
--- End quote ---
OK! Ja cuh pogresno od servisera mobilnih. Evidentno trebam proveravati svoje izvore bolje :D
Izvinjavam se ako sam koga obmanuo ()-()
aca405:
Kad ste već pomenuli lemljenje, našao sam odličan tutorijal o tehnikama lemljenja.
Sastoji se iz 3 dela i mislim da vredi pogledati.
Možda bi bilo zgodno da se promeni naziv teme u nešto prikladnije, jer ima lepih objašljenja pa da neko kasnije kada pogleda, lako nađe sve o lemljenju.
sibisi666:
posle ovih super saveta i video tutorijala, nema ko ne moze da zalemi, pod uslovom da ima kvalitetniju lemilicu, ja koristim staru wellerovu lemilicu iz 80tih godina, male snage, jedino sto moram da prilagodim vrh lemilice u zavisnosti sta lemim.
Ljuba kv:
Napravio sam mesta u avionu za bateriju i zalemio konektore, sve odlicno radi. CG je na mestu.
Hvala na smim savetima :)
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version